ייעוץ ראשוני ללא התחייבות
אליאס סיילס - עו"ד
058-4455554

ת"ד 6189-01-10 מדינת ישראל נ' בדש

Skip Navigation Links

ת"ד 6189-01-10 מדינת ישראל נ' בדש

בפני שופט אלון אופיר

בימ"ש לתעבורה דחה את טענת ה"רשלנות המנתקת" וקבע כי הנאשם גרם בהתנהגותו הרשלנית לתאונה:
הנאשם לא סתר בכל דרך את ממצאי הבוחן או את חישוביו, ולכן התביעה הוכיחה מעבר לכל ספק סביר את העובדות המיוחסות לנאשם בכתב האישום. לפי חישובי הבוחן, יכול וצריך היה הנאשם להבחין בהולכת הרגל לראשונה ממרחק של 132 מטרים. יוצא אפוא, כי מהרגע שהנאשם הבחין בסכנה היה מצוי במרחק סביר מהולכת הרגל – ואם היה מגיב מיידית בבלימת חירום, היה עוצר 61 מטרים לפני קו החצייה של הולכת הרגל, מה שהיה מונע את התאונה.
ודוק, הנאשם עצמו בעדותו הסביר כי מיד כאשר ראה את תחילת החצייה של הולכת הרגל שם הוא לב לכך שאין היא מביטה לכיוונו, מבטה לכיוון הכביש והוא חש כי אופן החצייה שלה אינו תקין ומצביע על סכנה. נהג סביר מן הישוב הנוסע על כביש מהיר ומבחין בהולך רגל החוצה את הכביש בצורה המצביעה על חוסר ערנות למתרחש סביבו, צריך לצפות סכנה ברורה ומיידית וצריך להכניס עצמו מייד לסיטואציה של בלימת חירום שתפקידה מניעת פגיעה בהולך הרגל.
הנאשם מסר בעדותו הראשונה במשטרה, כי העדיף להאט ולא לבלום בלימת חירום, מאחר והיה צריך להתייחס לתנועה מאחוריו שמא בלימת חירום תסכן אותה. הוא קיווה שהולכת הרגל תבחין בו ותעצור (הוא אף צפר לה), ולכן המשיך בנסיעתו. ואולם, נהג אינו אמור להיבנות מניחוש תגובותיו של זולתו. אל לו לנהג "להמר" כי הולך הרגל יבחין בו וישנה את דעתו ביחס לחציית הכביש. על כל נהג סביר לנהוג מתוך הנחה כי זולתו אינו מבחין במתרחש סביבו ולכן עליו לעשות כל שביכולתו כדי למנוע את התאונה אשר עלולה להתרחש אם הולך הרגל המעורב ימשיך שלא לשים לב למתרחש.
כניסת הנאשם למהלך של האטה צפירה, בדיקה במראות וניתוח של סביבתו, אינה פעולה לגיטימית בנסיבות העניין, שכן משמעותה בזבוז זמן תגובה יקר. לא ניתן לאשר כתקין מצב בו נהג הנוסע על כביש יוסיף לזמן התגובה המקובל לתגובה מיידית לסכנה גם זמן של ניתוח הסביבה. חייו של הולך הרגל מצויים בסכנה, ובמצב כזה נדרשת תגובה חדה ומיידית ללא כל הקצאת זמן לבדיקות סביבתיות. אם הולך הרגל חוצה במרחק מספיק גדול מהרכב הנע על הכביש, אין פסול בכך. אולם כאשר בדיקת הסביבה תוביל למצב של סכנת פגיעה ממשית בהולך הרגל, על הנהג להכניס את רכבו מיידית למצב בלימה.
אכן, להולכת הרגל תרומה משמעותית להתרחשות התאונה. המדובר בכביש מהיר בו מותרת תנועה במהירות של 90 קמ"ש. חציית כביש מסוג זה צריכה להיות במקסימום ערנות ותוך מבט רציף לכיוון ממנו עשויה להגיע תנועה. הולכת הרגל חצתה כביש בצורה מסוכנת אשר חייבה את הנאשם להגיע למצב של בלימת חירום ובכך תרמה רבות להתרחשות התאונה. יחד עם זאת, יש להדגיש כי הולכת הרגל לא גרמה לתאונה אלא תרמה להתרחשותה. הגורם המרכזי לתאונה נובע מהחלטת הנאשם שלא לבלום בלימת חירום מידית. אין בהתנהלות הולכת הרגל משום "רשלנות מנתקת אחריות".
כל זמן שנהג סביר בנעלי הנאשם יכול וצריך היה למנוע את התאונה, הרי שנטל האחריות לא ירד מכתפי אותו הנהג גם אם להולך הרגל הייתה תרומה משמעותית ליצירת המצב שחייב את תגובת הנהג. נהג סביר יכול וצריך לצפות כי הולכי רגל יחצו כבישים שלא במעברי חצייה וכן כי לא תמיד הולכי רגל יהיו ערניים לסביבתם (חובת זהירות מושגית). מבחינה קונקרטית חלה חובת זהירות של הנאשם הספציפי כלפי הולכת הרגל אשר חצתה את הכביש המהיר כששדה הראייה לפנים היה פתוח לחלוטין וקיימת חובת ציפיות של הנאשם כלפי הולכת הרגל כי לא תשים ליבה לרכב המתקרב. חובת ציפיות זו ביחס להתנהגות הולכת הרגל, כאשר היא מתממשת, אינה מנתקת את חובתו להגיב לסכנה בצורה מיידית וסבירה בנסיבות.

הכרעת דין

עניינו של תיק זה בהכרעת בית המשפט בשאלה – האם גרם הנאשם כתוצאה מנהיגה רשלנית לפגיעה בהולכת רגל אשר חצתה את הכביש המהיר בו נהג.

רקע כללי -

נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה הגורמת נזק לרכוש או אדם בניגוד לסעיף 21 (ב) (2) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "התקנות"); רשלנות בניגוד לסעיף 62 (2) לפקודת התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה"), בקשר עם סעיף 38 (2) לפקודה וגרימת חבלה של ממש בניגוד לסעיף 38 (3) לפקודה.

מעובדות כתב האישום עולה כי ביום 19/05/09, נהג הנאשם ברכב פרטי, על כביש מספר 40 מכיוון טללים לכיוון צומת טללים. אותה שעה חצתה את הכביש ברץ מריה (להלן: "הולכת הרגל"), מצד שמאל לצד ימין בכיוון נסיעת הנאשם, מכיוון בסיס צבאי לכיוון תחנת אוטובוס. הנאשם פגע עם פינת חזית שמאל של רכבו בהולכת הרגל שהספיקה לחצות כ-14 מטרים מרוחב הכביש. עוד נטען כי כתוצאה מהתאונה נחבלה הולכת הרגל בגופה חבלות של ממש ורכב הנאשם ניזוק.
הנאשם כפר באחריות לגרימת התאונה אך הודה בעצם הנהיגה במקום ובזמן וכן בחבלות אשר נגרמו להולכת הרגל. הנאשם טען לרשלנות תורמת מנתקת של הולכת הרגל להתרחשות התאונה.

ראיות הצדדים -

1. מטעם התביעה העידו: רס"מ שי רצון – בוחן תאונות דרכים, את"ן נגב (ע.ת/1); גב' ברץ מריה – הולכת הרגל המעורבת בתאונה (ע.ת/2); אימרתו של העד מרדכי בצלאל במשטרה, הוגשה בהסכמת הצדדים, ללא חקירה נגדית וסומנה (ת/9); מטעם ההגנה העיד הנאשם לעצמו והגב' הדס בדש, אשתו של הנאשם (ע.ה/1).

2. סקירת פרשת התביעה:
ע.ת/1: משרת כבוחן תאונות באת"ן נגב, הוגשו מטעמו: דו"ח בוחן (ת/1); דו"ח נזק (ת/2); סקיצה (ת/3); סקיצת הצבעה (ת/4); הודעת נאשם מיום 30/06/09 (ת/5); הודעת נאשם מיום 19/05/09 (ת/6) ולוח תצלומים הכולל 11 צילומים (ת/7).

הבוחן תיאר את התרחשות התאונה, כך: "נהג פרטית א שנסע על כביש 40 מכיוון טללים לכיוון צומת טללים פגע עם פינת חזית שמאל של רכבו תוך כדי בלימה וסטייה ימינה בהולכת רגל חיילת שחצתה את הכביש משמאל לימין מכיוון הבסיס לכיוון תחנת האוטובוס" (ת/1 סעיף 14 – מסקנות).

מת/1 עולה כי במועד האירוע, מזג האויר היה טוב והראות היתה טובה. הכביש הוא כביש אספלט תקין ויבש, כאשר המהירות המותרת בו היא 90 קמ"ש.

בנוגע לשדה הראייה, מצא ע.ת/1 כי 180 מטרים לפני מקום התאונה שדה ראייה פתוח לפנים ל-250 מטרים לפחות (ראה ת/1).

באשר למהירות נסיעתו של הנאשם – לאור סימני הבלימה אשר נמצאו בזירת האירוע ובחישוב מהירות לפי מקדם חיכוך 0.6, נמצאה מהירות של 62 קמ"ש (ת/1 סעיף 10).

בעדותו בבית המשפט אישר הבוחן כי מהירות נסיעתו של הנאשם היתה 62 קמ"ש, אולם הדגיש בעניין זה, כי "מעדותו של הנאשם ניתן ללמוד שהוא היה במהירות יותר גבוהה והוא היה בהאטה לפני שהגיע למצב של התאונה שהוא היה צריך לבלום חירום" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 6 שורות 12-14). בהמשך עדותו הוסיף אומר, "62 קמ"ש זו המהירות המגולמת בזמן בלימת החירום. כלומר הנאשם נסע ב-90 קמ"ש, הבחין בצורך להאט את רכבו, הפחית את מהירותו ל-62 קמ"ש ומנקודה זו הוא נכנס לבלימת החירום" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 7 שורות 18-20).

בחקירתו הנגדית, כאשר נשאל העד – המרחק של 132 מטר מבחינתך זה מהווה את המרחק ששהנאשם ראה אותה? השיב: "הוא מבטא את המרחק שבו היה הרכב כאשר הולכת הרגל התחילה את החציה שלה מצד שמאל מכיוון הבסיס" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 6 שורות 24-27).

העד הסביר כיצד הגיע למסקנה, שהנאשם היה במרחק של 132 מטר מהולכת הרגל כאשר היא החלה את החציה שלה, כדלקמן: "אני לקחתי את ה-90 קמ"ש שבו הוא אמר שהוא נסע לפני קרות התאונה, חישבתי כמה מטר מתקדם אותו רכב ב-90 קמ"ש בשניה שזה 25, חישבתי כמה זמן השהות של הולכת הרגל בזמן החציה שלה שזה 8 מטר עד שהיא הגיעה לאמצע הכביש וזמן זה התברר כ-5.3 שניות. ואז חישבתי את המרחק איזה מרחק הוא היה מהולכת הרגל כדי שיוכל לראות אותה" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 7 שורות 1-5).

גם בת/1 וגם בחקירתו החוזרת בבית המשפט, ציין ע.ת/1 כי אם הנאשם היה מגיב בבלימה מהרגע שראה את הולכת הרגל לראשונה, היה עוצר 61 מטר לפני קו החצייה שלה (ת/1 סעיף 14).

לשאלת הסנגור, מתי הנאשם בלם בלימת חירום? השיב העד: "יש לנו סה"כ בלימת חירום 25 מטר. זה סימן הבלימה שנמצא בזירה" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 7 שורות 11-12).

יוער כי, מסקנות הבוחן נסמכו הן על הממצאים שנאספו בזירת התאונה והן על ההצבעה הנוספת שנערכה עם הנהג על המקום בו ראה לראשונה את הולכת הרגל ועל מקום הפגיעה בהולכת הרגל.

עדותה של ע.ת/2: הנפגעת בתאונה

הוגשו מטעמה תעודות רפואיות (ת/8); מטעם הסנגור הוגשו: הודעה על תאונת דרכים מיום 19/05/09 (נ/1) והודעה על תאונת דרכים מיום 30/06/09 (נ/2).

בנ/1 תיארה הנפגעת את התאונה באופן הבא:
"חציתי את הכביש לכיוון הצד השני רכב שהופיע בנסיעה מהירה פגע בי, איבדתי את ההכרה".

כאשר נשאלה העדה, איך ידעה שהרכב שפגע בה, הגיע במהירות? השיבה:
"אני אמרתי את זה בגלל שזה כביש מהיר אני זוכרת את המקרה" (נ/2 שורות 19-20).

העדה ציינה בבית המשפט כי היא זוכרת רק את היציאה מהבסיס ואת בית החולים ואת שאר האירוע, אינה זוכרת.

עדותו של עד הראייה – מרדכי בצלאל –

ת/9 : הודעתו של עד הראיה מרדכי בצלאל במשטרה, הוגשה בהסכמת הצדדים וללא חקירה נגדית.

העד תיאר את שראה בזמן התאונה, כמובא להלן: "ראיתי חיילת מדברת בטלפון במשך כדקה, סגרה את הפלאפון והחלה לחצות את הכביש מכיוון הבסיס לכיוון התחנה, היא לא הבחינה ברכב שהגיע מכיוון קיבוץ טללים, הרכב הבחין בה וצפצף פעם ראשונה והיא המשיכה ללכת, בצפצוף השני היא נלחצה והתחילה לרוץ, הנהג שבר ימינה, אבל בגלל שהיא רצה בלחץ לכיוון התחנה הם נכנסו אחד בשני, הם נפגשו על הקו הצהוב של הכביש, הפגיעה היתה בחלק השמאלי של הרכב בפנס" (ת/9 שורות 2-9 ).

6. סקירת פרשת ההגנה:
עדויות הנאשם :

בחקירתו הראשית, מסר הנאשם גרסה לפיה, הבחין לראשונה בהולכת הרגל בצומת שבין הכניסה לקיבוץ טללים לכניסה לבסיס. להערכת הנאשם, הבחין בהולכת הרגל לראשונה ממרחק של כ-100 מטרים.

בהמשך, נשאל הנאשם מה עשה לאחר שהבחין לראשונה בהולכת הרגל? לכך השיב: "עשיתי כמה דברים במקביל. דבר ראשון זיהיתי מיד שהחציה שלה היא באלכסון ושהמבט שלה מופנה אל הכביש בצורה מאוד ברורה ראיתי את זה כבר מרחק. זה גרם לי להבין שמשהו לא בסדר והתחלתי כבר להסתכל מראה, רכב מקדימה איך אני יכול להאט והאטתי במקביל. תוך כדי האטה היא ממשיכה לחצות המבט שלה ממש ממוקד לתוך הכביש משהו לא רגיל. אני כבר מגביר את האטה שלי וצופר פעם ראשונה. אני לא זוכר לאשורו אם הצפירה הראשונה הכל היה מאוד מהר או בצפירה השניה, היא מתחילה לרוץ מאוד מהר בלי להרים מבט עדיין, היא לא יודעת עדיין מה מגיע, היא רק שמעה צפירה, בשלב הזה אני מאחורי כבר הספקתי לבחון את תנאי הדרך כלומר שמאחורי אין רכב, אין גדר הפרדה בכביש זה, הרכב שעבר בכיוון הנגדי כבר עבר, היתה בדרך עוד משאית שהגיעה אבל היא היתה רחוקה ואני בולם חירום ומנסה לא להתנגש בבטונדה. במהלך הבלימה אני ניסיתי לברוח ככל הניתן מתוך הכביש לימין כדי לא לפגוע בה. באותו זמן היא ממש רצה לאותה נקודה שלשם הרכב שלי הגיע" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 11 שורות 7-17).

הנאשם אישר בעדותו, שצפר פעמיים.

הנאשם מסר בחקירתו הנגדית גרסה לפיה, היו לו שתיים שלוש שניות, גם לאבחן את הסיטואציה וגם להזהיר את הולכת הרגל באמצעות צפירה.

לשאלה, מדוע לא בחר לעצור לאחר שראה את הסכנה הברורה? השיב הנאשם: "אתה קובע שבחרתי לא לעצור וזה לא נכון. דבר ראשון שעשיתי זה שבחרתי לעצור" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 12 שורות 7-8).

הנאשם מסר בעדותו גרסה לפיה, כאשר זיהה את הולכת הרגל היה צריך לוודא שאין אף אחד מאחור ומלפנים ולחפש נתיב מילוט. לעניין זה כאשר נשאל הנאשם האם היה אומר את אותם הדברים אם היה דורס את הולכת הרגל למוות? השיב בחיוב.

לשאלה מה המרחק ממנו יכל הנאשם לראות את איזור תחנת האוטובוס? השיב: כ-150 מטרים.

לדברי הנאשם, היו רכבים ועמודי תאורה, אשר הסתירו לו את הדרך לפני חצית הולכת הרגל את הכביש.

בחקירתו החוזרת, מסר הנאשם שהצפירה השנייה שצפר, היתה תוך כדי בלימת חירום ואז הולכת הרגל החלה לרוץ.

עדותה של ע.ה/1:
אשתו של הנאשם אשר נסעה עימו ברכב במועד האירוע.

כאשר נשאלה העדה, מה קרה באזור צומת טללים? השיבה: "הבחנו בחיילת, האטנו את הנסיעה, סער האט את הנסיעה" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 13 שורות 17-18).

העדה מסרה כי הבחינה בהולכת הרגל רק בעת חצייתה את הכביש.

לשאלה איך הגיב הנאשם? השיבה: "האט את הנסיעה והיה צריך לראות איך עושים בלימת חירום והיה מכונית, היה צריך לראות שאין מכונית מאחורינו להסתכל על תנאי הדרך לראות שהם מאפשרים לעשות בלימת חירום על השול של הכביש נכנסנו בה במראה" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 13 שורות 24-28).

להערכת העדה, הבחינו בהולכת הרגל כאשר היו במרחק של כ-10 מטרים ממנה.

דיון ומסקנות:

מניתוח העדויות עולה כי הנאשם לא סתר בכל דרך את ממצאי הבוחן או את חישוביו ולכן כפי שיוסבר להלן, התביעה הוכיחה מעבר לכל ספק סביר את העובדות המיוחסות לנאשם בכתב האישום :

בפתח דבריי, ברצוני לציין כי ע.ת/1 הגיע למסקנתו באשר לקרות התאונה וזאת בהסתמך על הממצאים שאסף מזירת התאונה (סימני בלימה, נקודת אימפקט, שדה ראייה והנזקים ברכב הפוגע) ובהסתמך על עדותו של הנאשם והצבעתו על המקום בו ראה לראשונה את הולכת הרגל ומקום הפגיעה בהולכת הרגל.

ע.ת/1 מצא, כי הולכת הרגל חצתה את הכביש בהליכה ובאלכסון 8 מטרים ובריצה חצתה 6 מטרים עד שנפגעה. המהירות בה נסע הנאשם, כאשר הבחין לראשונה בהולכת הרגל היתה 90 קמ"ש (כפי שמסר הנאשם בעדותו במשטרה), משכך ולאחר שהוחזר הרכב לאחור ממקום הפגיעה ולפי חישובי הבוחן, יכול וצריך היה הנאשם להבחין בהולכת הרגל לראשונה ממרחק של 132 מטרים.
יוצא איפוא, כי מהרגע שהנאשם הבחין בסכנה היה מצוי במרחק סביר מהולכת הרגל ואם היה מגיב מיידית בבלימת חירום, היה עוצר 61 מטרים לפני קו החצייה של הולכת הרגל, מה שהיה מונע את התאונה.

ודוק – הנאשם עצמו בעדותו הסביר כי מייד כאשר ראה את תחילת החצייה של הולכת הרגל שם הוא לב לכך שאין היא מביטה לכיוונו, מבטה לכיוון הכביש והוא חש כי אופן החצייה שלה אינו תקין ומצביע על סכנה. כך תאר הנאשם בדבריו את תחילת החצייה –

" דבר ראשון זיהיתי מיד שהחציה שלה היא באלכסון ושהמבט שלה מופנה אל הכביש בצורה מאוד ברורה ראיתי את זה כבר מרחק. זה גרם לי להבין שמשהו לא בסדר"

כבר בשלב זה עלי לקבוע כי נהג סביר מן הישוב הנוסע על כביש מהיר ומבחין בהולך רגל החוצה את הכביש בצורה המצביעה על חוסר עירנות של הולך הרגל למתרחש סביבו, צריך לצפות סכנה ברורה ומיידית ממהלך האירועים שלפניו וצריך להכניס עצמו מייד לסיטואציה של בלימת חירום שתפקידה מניעת פגיעה בהולך הרגל.

הנאשם מסר בעדותו הראשונה במשטרה, כי העדיף להאט ולא לבלום בלימת חירום, מאחר והיה צריך להתייחס לתנועה מאחוריו שמא בלימת חירום תסכן אותו ובהמשך ציין "וגם לא היתה שום אינדיקציה שבלימת חירום הייתה נחוצה אם הולכת הרגל הייתה מבחינה בי" (ת/6 שורה 12). יוצא איפוא, כי הנאשם הפעיל שיקול דעת מוטעה כי קיווה שהולכת הרגל תבחין בו ותעצור ולכן המשיך בנסיעתו.

הלכה למעשה תכנן הנאשם את צעדיו מתוך תקווה כי הולכת הרגל תבחין בו (לצורך כך אף הפעיל את צופר הרכב פעמיים) וכאן המקום לקבוע קביעה שנייה לפיה נהג אינו אמור להיבנות מניחוש תגובותיו של זולתו.
אל לו לנהג "להמר" כי הולך הרגל יבחין בו וישנה את דעתו ביחס לחציית הכביש.
על כל נהג סביר מן היישוב לנהוג מתוך הנחה כי זולתו אינו מבחין במתרחש סביבו ולכן עליו לעשות כל שביכולתו כדי למנוע את התאונה אשר עלולה להתרחש אם הולך הרגל המעורב ימשיך שלא לשים לב למתרחש.

הנאשם ציין כי לקח לו זמן לעבד את הנתונים ולהחליט מה הוא עושה, לדבריו: "אני לקחתי בחשבון עוד נתונים של כמו שבלימת חירום בלי לבדוק את התנועה מאחוריי כאשר מלפנים מגיעה משאית ועמודי תאורה לצידי הכביש מימין ולקח לי זמן לעבד את הנתונים" (ת/5 שורות 19-27).
הנאשם מסר הסבר לאחור הניכר בהכנסת רכבו למצב בלימת חירום.
אין אני יכול לקבל כסביר את הסברו של הנאשם לאחור בביצוע בלימת החירום.
נשאלת השאלה, האם היה נוהג הנאשם באותה צורה כאשר היה מבחין ברכב המגיע מולו,
או ילד הקופץ לנתיבו בכביש?
אני קובע באופן חד משמעי כי היה על הנאשם להגיב באופן מידי לסכנה אשר נשקפה לנגד עיניו בדרך של בלימת חירום מיידית ולא לקוות שמא הולכת הרגל תבחין בו ותעצור.
היה עליו לצפות כי קיים סיכוי סביר שהולכת הרגל לא תתייחס לצפירתו ותמשיך בהליכתה.

היה עליו לצאת מנקודת הנחה כי רכב הנוסע במהירות של 90 קמ"ש אינו יכול לעצור במקום וידרש לו מרחק בלימה עד שיעצר, מרחק אשר בהכרח יסכן את חיי הולכת הרגל ועליו לעשות כל שביכולתו כדי לקצר מרחק זה.

כניסת הנאשם למהלך של האטה (ולא בלימת חירום) צפירה, בדיקה במראות וניתוח של סביבתו, אינה פעולה לגיטימית בנסיבות העניין, שכן משמעותה בזבוז זמן תגובה יקר אשר גרם בסופו של יום לפגיעה בהולכת הרגל.
החלטתו של הנאשם שלא להכנס מיידית למצב בלימת חירום היא החלטה שגויה אשר הובילה לפגיעה הקשה בהולכת הרגל.

לא ניתן לאשר כתקין מצב בו נהג הנוסע על כביש יוסיף לזמן התגובה של 1.05 שניות (שהוא זמן התגובה המקובל לתגובה מיידית לסכנה) גם זמן של ניתוח הסביבה במהלכו ימשיך רכבו לדהור לכיוון הולך רגל ללא בלימתו בבלימת חירום.
חייו של הולך הרגל מצויים בסכנה, ובמצב כזה נדרשת תגובה חדה ומיידית ללא כל הקצאת זמן לבדיקות סביבתיות.

אם הולך הרגל חוצה במרחק מספיק גדול מהרכב אשר נע על הכביש, ויש די זמן לנהג גם לבדוק את סביבתו, אין אני רואה כל פסול בכך.
אולם, כאשר הסיטואציה היא כי בדיקת הסביבה תוביל למצב של סכנת פגיעה ממשית בהולך הרגל (כפי שהלכה למעשה התרחש במקרה זה) נשללת מהנהג הזכות לבזבז זמן בלימה יקר, ועליו להכניס את רכבו מיידית למצב בלימה.

בוחן התאונה בדק את שדה הראיה שעמד לנגד עיניו של הנהג, במועד התרחשות התאונה ובהתאם לעדותו של הנאשם, ומצא כי שדה הראיה של הנאשם היה מספיק גדול בכדי להבחין בהולכת הרגל מבעוד מועד ולבלום באופן בו התאונה היתה נמנעת.
בהיעדר כל חוות דעת נגדית מטעם ההגנה, אני מקבל באופן מלא את קביעת הבוחן, כך גם
מקבל אני את חישוביו ומסקנותיו.

התנהלותה של הולכת הרגל בפרשה זו (טענת ה"רשלנות המנתקת":

לטענת ב"כ הנאשם, רשלנותה של הולכת הרגל מנתקת את האחריות המיוחסת לנאשם לתאונה.

לאור עדותו הכתובה של עד הראייה וכן תיאור הנאשם את דרך חציית הולכת הרגל, אני קובע כי להולכת הרגל תרומה משמעותית להתרחשות התאונה.

המדובר בכביש מהיר בו מותרת תנועה במהירות של 90 קמ"ש.
חציית כביש מסוג זה צריכה להיות במכסימום עירנות ותוך מבט רציף לכיוון ממנו עשוייה להגיע תנועה.
הולכת הרגל חצתה כביש בצורה מסוכנת אשר חייבה את הנהג הנאשם להגיע למצב של בלימת חירום ובכך תרמה רבות להתרחשות התאונה.

יחד עם זאת, יש להדגיש כי הולכת הרגל לא גרמה לתאונה אלא תרמה להתרחשותה.
הגורם המרכזי לתאונה נובע מהחלטת הנאשם שלא לבלום בלימת חירום מידית עת יכול וצריך היה לעשות כך.

אין אני מוצא בהתנהלות הולכת הרגל משום "רשלנות מנתקת אחריות" כפי שביקש לקבוע ב"כ הנאשם.
כל זמן שנהג סביר בנעלי הנאשם יכול וצריך היה למנוע את התאונה, הרי שנטל האחריות לא ירד מכתפיו של אותו הנהג גם אם להולך הרגל היתה תרומה משמעותית ליצירת המצב אשר חייב את תגובת הנהג.

נהג סביר יכול וצריך לצפות כי הולכי רגל יחצו כבישים שלא במעברי חצייה וכן צריך לצפות כי לא תמיד הולכי רגל יהיו ערניים לסביבתם. (חובת זהירות מוגשית)
מבחינה קונקרטית חלה חובת זהירות של הנאשם הספציפי כלפי הולכת הרגל אשר חצתה את הכביש המהיר כאשר שדה הראייה לפנים היה פתוח לחלוטין (תמונות 1,2 בת/7) וקיימת חובת ציפיות של הנאשם כלפי הולכת הרגל כי לא תשים ליבה לרכב המתקרב.
חובת ציפיות זו ביחס להתנהגות הולכת הרגל, כאשר היא מתממשת הלכה למעשה,
אינה מנתקת את חובתו להגיב לסכנה בצורה מיידית וסבירה בנסיבות.

החלטה שלא לבלום בלימת חירום כאשר צריך להיות ברור לכל נהג סביר כי החלטה כזו תעמיד בסכנה את הולך הרגל, היא החלטה שגוייה, בלתי סבירה המעידה על רשלנות וחוסר זהירות.
אגב, כמובן שמתקיים קשר סיבתי בין הפגיעות של הולכת הרגל לרשלנות הנאשם, ובקשר זה גם לא כפר הנאשם שכן הסכים כי הפגיעות נגרמו כתוצאה מהתאונה.

לקביעה זו מתווספת הודעתו של עד הראייה מרדכי בצלאל אשר שופכת אור באשר להתרחשות התאונה ומחזקת את העובדה כי הנאשם לא נקט בכל הנדרש מצידו מהרגע שהבחין לראשונה בהולכת הרגל, בחר בהאטה במקום בבלימת חירום מיידית ובכך גרם לתאונה.

מכל האמור לעיל, אני דוחה את טענת ה"רשלנות המנתקת" וקובע כי הנאשם גרם בהתנהגות רשלנית לתאונה נשוא תיק זה. תרומתה של הולכת הרגל תישקל בשלב הטיעונים לעונש.

אני מחליט להרשיע את הנאשם ביצוע כל העבירות אשר יוחסו לו בכתב האישום.

ניתנה היום, י"ד סיון תשע"א , 16 יוני 2011, במעמד הצדדים

אלון אופיר

נוסח מסמך זה כפוף לשינויי ניסוח ועריכה

 
הצלחות
  • מחיקת כתב אישום בעבירה של נהיגה בשכרות עם כמות של 455 מק"ג אלכוהול
    כתב אישום בתיק זה הוגש לבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה. משרדנו קיבל את הייצוג בתיק זה כבר בהליך השימוע לגבי הפסילה המנהלית בבית דגן ולאחר בחינת התיק הצליח משרדנו למנוע את הפסילה המנהלית וכן את איסור השימוש ברכב. לאחר מספר דיונים אשר התנהלו בבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה הצליח משרדנו לגרום למחיקת...
  • מחיקת כתב אישום בעבירה של נהיגה בשכרות עם כמות של 315 מק"ג אלכוהול
    משרד עורכי דין בוכובזה את סיילס ייצג את הנאשמת בתיק זה כבר בהליך השימוע לצורך הפסילה המנהלית בתחנת המשטרה בתל אביב ושם הצליחו עורכי הדין למנוע את הפסילה המנהלית וכן את איסור השימוש ברכב. בתיק זה היו מספר דיונים בבית המשפט לתעבורה בתל אביב ולאחר דין ודברים הצליח משרדנו לגרום למחיקת כתב האישום...
  • נהיגה בשכרות בכמות של 410 מק"ג עם פסילה של 60 יום בלבד
    בתיק זה מדד מכשיר הינשוף כמות של 410 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף ועל כן הוגש כתב אישום על נהיגה בשכרות. התיק הסתיים עם פסילה של 60 יום בלבד!!!! מספר התיק: תת"ע 3717-01-13 מדינת ישראל נגד עמרם דריי בבית המשפט לתעבורה באשקלון
  • תיק שכרות עם כמות של 420 מק"ג הסתיים עם פסילה בת 3 חודשים בלבד וסיווג רישיון כך שהנאשם יוכל לנהוג על מלגזה בתקופת הפסילה
    בתיק זה מדד מכשיר הינשוף (מכשיר הדרגר) כמות של 420 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף ועל כן הוגש כתב אישום על נהיגה בשכרות. לאחר בחינת חומר הראיות התגלו פגמים ראייתיים אשר הובילו לסיום התיק בתיקון כתב האישום לנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים (עבירה קלה יותר מנהיגה בשכרות) וב-3 חודשי פסילה בלבד!!!...
  • נהיגה במהירות של 156 קמ"ש על ידי נהגת חדשה ללא פסילה כלל!
    הנאשמת פנתה אל משרדנו מיד לאחר העבירה וטרם השימוע אשר התקיים באגף התנועה שבבית דגן ועקב כך היא הצליחה להימנע מפסילת מנהלית של רישיונה למשך 30 יום וזאת באמצעות עבודת עורכי הדין במשרד ועל אף היות הנאשמת נהגת חדשה ובעלת עבר מכביד. בדיון בבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה הצליח משרדנו לגרום לתיקון כתב...
  • נהיגה בשכרות בכמות של 365 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף הסתיים עם פסילה של 3 חודשים
    בתיק זה נמדדה הנאשמת על ידי מכשיר הינשוף כשהיא נוהגת עם כמות של 365 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף וכתוצאה מכך הוגש כנגדה כתב אישום לבית המשפט לתעבורה בתל אביב. לאחר ניהול התיק הצליח משרדנו לסיים את ההליכים עם פסילה של 3 חודשים בלבד.
  • נהיגה במהירות של 150 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת הוא 90 קמ"ש ללא פסילה כלל
    בתיק זה הנאשם נמדד, על ידי מכשיר הממל"ז (לייזר), כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח בין עירוני בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש במהירות של 150 קמ"ש (60 קמ"ש מעל למותר) התיק הסתיים בהסדר טיעון לפיו רישיונו של הנאשם לא ייפסל כלל.
  • תיק של נהג חדש אשר נהג במהירות של 146 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה הנאשם נמדד, על ידי מכשיר הדבורה, כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח בין עירוני בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש במהירות 146 קמ"ש (56 קמ"ש מעל למותר) וכל זאת בהיותו נהג חדש. הסתיים התיק, לאחר סיום תקופת היותו של הנאשם "נהג חדש" בהסדר טיעון לפיו רישיונו של הנאשם לא נפסל כלל.
  • קיצור פסילה מנהלית בעבירת מהירות של 145 קמ"ש + סיווג הפסילה
    בתיק זה נתפס הנאשם כשהוא נוהג במהירות של 145 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש אי לכך נפסל רישיונו מנהלית על ידי קצין משטרה ל-30 יום, משרדנו הצליח לקצר את הפסילה המנהלית בחצי ובנוסף לסווג את הפסילה כך שיוכל הנאשם לנהוג על מלגזה במסגרת עבודתו.
  • ביטול פסילה בת 3 חודשים עקב צבירת נקודות משרד הרישוי
    בתיק זה קיבל הלקוח הודעה ממשרד הרישוי על כך שעקב צבירת נקודות הוא נפסל למשך 3 חודשים מלהחזיק ברישיון נהיגה. לאחר בחינת החומר בתיק ניכר היה שאין מקום להשית פסילה במקרה זה ועל כן פעל משרדנו אל מול משרד הרישוי לצורך ביטול הפסילה. לאחר שמשרד הרישוי סרב בכל תוקף לבטל את הפסילה הגיש משרדנו עתירה מנהלית...
  • מהירות של 117 קמ"ש בכביש של 70 קמ"ש ללא פסילה בפועל כלל
    בתיק זה נתפס הנאשם כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח עירוני בו המהירות המותרת היא 70 קמ"ש במהירות 117 קמ"ש (47 קמ"ש מעל למותר!) וכל זאת בהיותו נהג חדש. התיק הסתיים ללא פסילה בפועל!! תת"ע 7016-06-11 מדינת ישראל נגד סהר מרקוזון בבית המשפט לתעבורה באשדוד
  • נהיגה במהירות של 124 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 80 קמ"ש הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה נתפס הנאשם כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח בין-עירוני בו המהירות המותרת היא 80 קמ"ש במהירות 124 קמ"ש (44 קמ"ש מעל למותר!). תיק זה הסתיים ללא פסילה בפועל! תת"ע 1881-01-13 מדינת ישראל נגד אריה דקורדובי בבית המשפט לתעבורה באשקלון
  • נהיגה במהירות של 132 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה נתפס הנאשם כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח בין-עירוני בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש במהירות 132 קמ"ש (42 קמ"ש מעל למותר!). רישיונו של הנאשם נפסל על ידי קצין משטרה ל- 30 יום ועל כן הוגשה בקשה לביטול פסילה מנהלית, בדיון בבקשה הסתיים התיק עם ביטול הפסילה המנהלית וללא כל פסילה נוספת!
  • נהיגה במהירות של 112 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש הסתיים עם 15 יום פסילה בלבד
    בתיק זה הנאשם נמדד, על ידי מכשיר הדבורה, כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח עירוני בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש במהירות של 112 קמ"ש (62 קמ"ש מעל למותר פי 2 ויותר מהמהירות המותרת), התיק הסתיים בהסדר לפיו רישיון הנהיגה של הנאשם ייפסל ל- 15 יום בלבד!!
  • נהיגה במהירות של 81 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה נתפס הנאשם, על ידי מצלמת מהירות, כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח עירוני בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש במהירות 81 קמ"ש (31 קמ"ש מעל למותר!). תיק זה הסתיים ללא פסילה בפועל!
  • החזרת רישיון לאחר שהמכון הרפואי החליט שלא לאשר הוצאת רישיון נהיגה כלל
    ערעור על המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לוועדת ערר שבתל השומר העורר הגיע למשרדנו לאחר שהמוסד הרפואי לבטיחות בדרכים פסל אותו מלהחזיק בכל סוגי הרישיונות וזאת לאור דיווח של בית המשפט על כך שהעורר נשפט והורשע בעבירה של נהיגה תחת השפעת סמים. לאחר הדיון בערעור והטענות של משרד עורכי דין בוכובזה את סיילס...
  • תיק תאונת דרכים בו פגעה הנאשמת ברוכב אופנוע וגרמה לו ולנוסעת שהייתה עמו חבלות של ממש הסתיים עם פסילה של 60 יום בלבד
    בתיק זה הוגש כתב אישום נגד נהגת אשר הואשמה בגרימת תאונת דרכים שבה נחבל אדם חבלות של ממש (עבירה שלצידה פסילת מינימום של 3 חודשים), במהלך ניהול ההוכחות הסכים בית המשפט לחרוג מפסילת המינימום של 3 חודשים וקבע כי הייתה למעורב אחריות בתאונה ולכן התיק הסתיים עם פסילה בת 60 יום בלבד ובנוסף נדחתה תקופת...
  • נהג בזמן פסילה בפעם השנייה ונפסל לתקופה של 11 חודשים בלבד וזאת לאחר שהיה עצור
    בתיק זה הנהג הואשם בנהיגה בזמן פסילה בפעם השנייה!! הנאשם פנה למשרדנו בהיותו במעצר ימים (מעצר טרם הגשת כתב האישום), בדיון בו נתבקש להאריך את מעצרו של הנאשם גובש הסדר אשר לפיו הנאשם ישוחרר לביתו ללא כל תנאי באופן מיידי, ופסילה של רישיון הנהיגה לתקופה של 11 חודשים בלבד!!
  • תיק שבו יש פסילת מינימום של 3 חודשים הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה הנהג הואשם בעבירה של הסעת נוסעים בתשלום מעל המותר (יצוין כי הנוסעים היו שב"חים). לעבירה זו מתלווה פסילת מינימום של 3 חודשים, אך לאחר בחינת התיק ע"י עורכי הדין ירון בוכובזה ואליאס סיילס הוא הסתיים ללא פסילה כלל!!!
  • נהג אשר לא ציית לתמרור 302 ולא נתן זכות קדימה לרכב אחר בכניסתו לצומת לא נפסל כלל ואף נמחקו הנדודות הנלוות לעבירה
    בתיק זה הנהג הוזמן לדין והואשם באי ציות לתמרור 302 (כניסה לצומת ללא נתינת זכות קדימה לרכב המתקרב אל הצומת). תיק זה הסתיים ללא פסילה בפועל ואף מחיקת הנקודות הנלוות לעבירה!
  • קיצור פסילה מנהלית בעבירה של אי מתן זכות קדימה
    בתיק זה הנהג אשר נהג במונית הואשם כי לא נתן זכות קדימה לרכב משטרה וגרם לו לבלום בלימת פתע! רישיונו של הנאשם נפסל על ידי קצין משטרה ל- 30 יום ועל כן הוגשה בקשה לביטול פסילה מנהלית, בדיון בבקשה הסתיים התיק עם קיצור הפסילה המנהלית ל- 15 יום וללא כל פסילה נוספת מעבר לקיצור!
  • מחיקת נקודות בדו"ח על נסיעה ברמזור אדום
    בתיק זה הוגשה בקשה להישפט על עבירה של נסיעה באור אדום אותו קיבל הנהג. הנהג הגיע לבדו לדיון הראשון בו התביעה לא הייתה מוכנה כלל לשנות את סעיף העבירה לסעיף עבירה אשר לה לא נלווים נקודות משרד הרישוי ועל כן הנהג כפר בתיק והתיק נקבע לדיון הוכחות. במועד ההוכחות משרדנו הגיע לדיון ולמרות שלנהג יש עבר...
  • נהיגה בשכרות בכמות של 625 מק"ג אלכוהול הסתיים ללא פסילה בפועל כלל!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 625 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף עם כמות גבוהה מאוד, אך לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים עם פסילה על תנאי בלבד, ללא פסילה ואפילו ללא קנס! תת"ע 10816-11-18 מדינת ישראל נגד גלוטין בבית המשפט לתעבורה...
  • נמחקו הנקודות בדו"ח טלפון
    בתיק זה הוגשה בקשה להישפט על דו"ח טלפון אותו קיבל הנהג. הנאשם בתיק זה היה נהג משאית אשר לו עבר עשיר בעבירות תנועה והוא היה על סף פסילה במשרד הרישוי (36 נקודות) התיק הסתיים עם מחיקת הנקודות הנלוות לדו"ח מה שמנע את שלילת רישיונו על ידי משרד הרישוי.
  • פסק דין 8740-05-15 לירן דניאל בקשה לביטול הפסילה
    הלקוח הנ״ל נפסל מנהלית לתקופה של 30 יום וזאת בגין עבירת מהירות חריגה, לאחר פניית הלקוח אל משרדנו נשלח לבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה בקשה לביטול הפסילה
  • תיק תאונת דרכים עונש מזערי
    לקוח זה יוצג ע״י משרדנו בתיק תאונת דרכים, כאשר נפגעה הולכת רגל במעבר חצייה, במהלך המשפט בבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה, עמדת המדינה הייתה פסילת רישיון נהיגה שלא תפחת מ-6 חודשים, אך לאחר ניהול המשפט הסתיים התיק בפסילה מזערית של 21 יום וקנס מזערי.
  • נהיגה בשכרות בכמות של 190 מק"ג אלכוהול (נהג חדש) הסתיים עם פסילה של 45 ימים בלבד וללא מגבלות משרד הרישוי!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 190 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף לנהג הנמנה חדש לגביו נקבע כמות אסורה של 50 מק"ג בחוק. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף עם כמות של כמעט פי 4 מהמותר, אך לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים עם תיקון משמעותי לכתב האישום שמונע את הגבלות...
  • נהיגה בשכרות בפעם השנייה בכמות של 419 מק"ג אלכוהול הסתיים עם 60 ימי פסילה בלבד!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בפעם השנייה בכמות של 419 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף עם כמות גבוהה מאוד וזאת בפעם השנייה תוך 3 שנים, אך לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים עם פסילה בת 60 ימים בלבד! תת"ע 10281-07-19 מדינת ישראל נגד אלקים...
  • גרימת תאונת דרכים + נהיגה בשכרות בכמות של 605 מק"ג אלכוהול הסתיים בפסילה של 6 חודשים בלבד!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין גרימת תאונת דרכים עם חבלות קשות תוך כדי נהיגה בשכרות בכמות גבוהה של 605 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. למרות שתאונת הדרכים גרמה לחבלות קשות ולמרות הכמות הגבוהה שנמדדה הסתיים התיק לאחר ניהולו על ידי משרדנו עם פסילה מינימאלית של 6 חודשים בלבד! תת"ע 7573-01-18...
  • נהיגה בשכרות בכמות של 300 מק"ג אלכוהול הסתיים ללא פסילה בפועל כלל!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 300 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף ונמצא כי הוא נהג בשכרות על פי בדיקה זו. לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים ללא פסילה בפועל ועם קנס מינימלי של 600 ₪ בלבד! תת"ע 265-03-17 מדינת ישראל נגד לזר בבית...
  • נהיגה בשכרות בכמות של 295 מק"ג אלכוהול הסתיים ללא פסילה בפועל כלל!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 295 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף ונמצא כי הוא נהג בשכרות על פי בדיקה זו. לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים ללא פסילה בפועל ועם קנס מינימלי של 750 ₪ בלבד! תת"ע 8799-04-19 מדינת ישראל נגד פרץ בבית...
  • נהיגה בשכרות בכמות של 275 מק"ג אלכוהול (נהג חדש) הסתיים ללא פסילה בפועל כלל!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 275 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף לנהג הנמנה על אוכלוסייה מיוחדת לגביו נקבע כמות אסורה של 50 מק"ג בחוק. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף עם כמות של פי 5.5 מהמותר, אך לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים ללא פסילה בפועל! תת"ע 6165-02-19...
מידע שימושי
מאמרים נבחרים
  • תאונת דרכים כאשר מדובר בנהיגה בשכרות
    כאשר משלבים בין שתי העבירות יחד רף הענישה עולה באופן משמעותי, כך לדוגמא בעבירה של תאונת...
  • היכן ניתן לבצע שימוע מנהלי בגין עבירת נהיגה בשכרות
    כאשר נהג מבצע עבירה של נהיגה בשכרות הוא נחשף באופן מידי לאפשרות פסילה מנהלית של רישיון...
  • הליך השימוע בעבירת נהיגה בשכרות וייצוג על ידי עורך דין תעבורה
    כאשר נהג מבצע עבירה של נהיגה בשכרות הוא נחשף באופן מידי לאפשרות פסילה מנהלית של רישיון...
  • משמעות ענישת המינימום בנהיגה בשכרות
    החוק במדינת ישראל קובע עונש מינימום לנהגים אשר מבצעים עבירה של נהיגה בשכרות. עונש...
  • הכול אודות כתב אישום בשכרות בפעם השנייה או יותר
    במקרים מסוימים, נהג אשר ביצע עבירת נהיגה בשכרות בפעם השנייה- עונשו יהיה גבוה יותר
  • אכיפה מיוחדת בשכרות
    אסור לנהגים צעירים עד גיל 24 ונהגים מקצועיים כגון נהגי מוניות בתפקיד, נהגי אוטובוסים...
  • סירוב להיבדק בבדיקת שכרות
    שוטר רשאי לבקש מכל נהג לבצע בדיקת שכרות באמצעות מכשיר ה"ינשוף" גם אם לא קיים חשד כלל כי...
  • תפקידו של עורך הדין לתעבורה בעבירת נהיגה בשכרות
    תפקידו המרכזי של עורך הדין לענייני תעבורה הוא לייצג את האינטרסים המובהקים של האדם אותו...
  • פסילת רישיון בעבירת השכרות
    עבירת השכרות הינה אחת מעבירות התנועה החמורות ביותר, ורשויות החוק והאכיפה עושות כל...
  • נהיגה בשכרות: נהג חדש / צעיר
    נהיגה בשכרות נחשבת לאחת העבירות התעבורה החמורות ביותר. החוק מתייחס בחומרה אל נהגים...
  • מה קובע החוק בקשר לענישה בשכרות?
    החוק במדינת ישראל בנוגע לעבירת נהיגה בשכרות כולל בין היתר: פסילת רישיון הנהיגה לתקופה...
  • זיכוי בעבירה של שכרות – האם אפשרי?
    זיכוי בעבירה של שכרות או מתן הקלות בעונש הינם פונקציה של מקצועיות משפטית מטעם עורך הדין...
  • מהו ריכוז האלכוהול המותר בזמן נהיגה?
    כמות אלכוהול בבדיקת נשיפה: באמצעות מכשיר הינשוף, הרף התחתון עומד על 290 מיקרוגרם...
  • מהו מכשיר הינשוף?
    מכשיר "הינשוף" הוא למעשה מכשיר המודד את כמות האלכוהול בגופו של הנהג החשוד בנהיגה בשכרות
  • מהי בדיקת דם?
    בדיקת הדם היא ללא ספק הבדיקה המדויקת ביותר לצורך גילוי ריכוז האלכוהול בדם
  • מהי בדיקת שכרות?
    בדיקת שכרות הינה בדיקה יזומה, המתקיימת על ידי שוטרי התנועה בישראל, לאותם נהגים אשר על...
  • מד מהירות לייזר – האם הוא מדייק
    אחד מכלי האכיפה הנפוצים ביותר ברשות משטרת ישראל הוא הממל"ז (מד מהירות לייזר). האם כלי...
  • אמינות בדיקת ינשוף
    הינשוף הוא מכשיר נשיפה אלקטרוני שבעזרתו מתבצעות בדיקות שטח שמטרתן לקבוע האם נהג הרכב...
  • בדיקת מאפיינים – האם חובה?
    יש לציין שבדיקת המאפיינים אינה בדיקה מדעית ואין הנהג חייב להסכים לבצע את בדיקה זו
  • האם ניתן להרשיע על בסיס בדיקת המאפיינים?
    למרות שבדיקת המאפיינים המתבססת ברובה על שיפוט דעתו של שוטר התנועה המבצע את הבדיקה...
  • איך לנהוג בקבלת דוח מצלמת מהירות
    עבירות נהיגה במהירות מופרזת נאכפות באמצעות מגוון אמצעים טכנולוגים ביניהם מצלמת מהירות....
  • מהי בדיקת המאפיינים?
    בדיקת מאפיינים הינה אחת הדרכים לביצוע בדיקת שכרות המתבצעת על ידי שוטרי התנועה האמונים...
  • מהי נהיגה במהירות מופרזת?
    כאשר אדם נוהג מעל למהירות המותרת בכביש מסוים, הוא עובר על החוק. לעיתים, מדובר בחריגה...
  • הכול אודות סירוב להיבדק
    סירוב למתן בדיקת שכרות מתפרשת כמתן הודאה בדבר העבירה, ועלולה להוביל להטלת העונשים...
  • המהירות המותרת בכבישי ישראל
    כבישים במדינת ישראל מסווגים על פי החלוקה הבאה: כבישים ארציים, כבישים אזוריים, כבישים...
  • הענישה בעבירת נהיגה בשכרות
    24 חודשי פסילת רישיון, היא תקופת הזמן שהגדיר המחוקק לעונש המינימאלי לאדם שנמצא אשם...
  • זיכוי בעבירה של מהירות מופרזת – האם אפשרי ?
    צריך לדעת שבמידה ונתפסתם בעבירה של מהירות מופרזת, הדבר אינו גזירת גורל ואתם יכולים לצאת...
  • דרגות הענישה בעבירת מהירות מופרזת
    נהיגה במהירות מופרזת הינה אחת מעבירות התנועה הנפוצות ביותר וכך גם רמת האכיפה
  • מהן טענות ההגנה בעבירת נהיגה בשכרות?
    חשוב לדעת- כל מקרה של עבירת נהיגה בשכרות הינו מקרה ספציפי המתייחס לסיטואציה בה נערכה...
  • מהו עונש על הריגה בתאונת דרכים
    תאונת דרכים קטלנית היא תאונה שבה נהרג אדם. מה העונש שתקבלו אם תקלעו לסיטואציה בה הרגתם...
  • ועדת ערר תל השומר - איך לעבור את זה בשלום?
    אם הגעתם למכון הרפואי לבטיחות בדרכים ושם התקבלה ההחלטה שרישיונכם נפסל, המשמעות היא...
  • עורך דין פסילה מנהלית – קווים לדמותו
    רשיונכם נשלל? עורך דין לפסילה מנהלית ידע לטעון עבורכם את הטענות הרלוונטיות על מנת...
  • עסקאות טיעון בעבירת נהיגה בשכרות
    הסדר טיעון הוא למעשה כלי משפטי שנועד לייעל את הליך הטיפול בתיקים פלילים מכל סוג שהוא,...
  • עונש מאסר בעבירות מהירות חמורות
    בכל מקרה שנהג קיבל זימון לדין בעבירת מהירות מופרזת, צריך לדעת שהוא יכול לקבל עונש מאסר...
  • דרכי ההתנהלות בקרות תאונות דרכים
    הייתם מעורבים בתאונת דרכים? במאמר זה דרכי התנהלות דיווח על תאונת דרכים בקרות תאונת...
  • 7 דברים שאתם צריכים לדעת על המרב״ד
    המרב״ד – היא יחידה שתפקידה לערוך בדיקות רפואיות לנהגים המופנים אליה, בכדי לקבוע את...
  • ייצוג על ידי עורך דין לתעבורה בנהיגה בשכרות
    על מבצע עבירת הנהיגה בשכרות לפנות באופן מידי לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה בכלל ובעבירת...
  • הענישה בתאונת דרכים עם חבלות או נזק לרכוש
    ענישה בתאונת דרכים עם חבלות או נזק לרכוש נקבעת רק במידה ונפתחת חקירה ומוגש כתב אישום...
  • כיצד ניתן לבטל איסור שימוש ברכב?
    במידה וגם נגדכם הוטל איסור שימוש ברכב, תוכלו להגיש בקשה בעניין לבית המשפט לתעבורה...
  • נקודות משרד הרישוי בעבירת המהירות
    בעבירת מהירות על פי החוק רישום של 8 נקודות וכן קנס בגובה של 750 שקלים, חל על נהיגה...
  • מהו הסיכוי שלכם להצליח לבד בוועדת ערר על החלטת המרב״ד
    אם הופניתם למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, עומדת לכם האפשרות להגיש תוך 30 יום ערר לוועדת...
  • כיול מכמונות המהירות
    בכיול בודקים האם הערכים תואמים את אבות המדידה המקובלות לבין קריאותיו של מכשיר
  • מהן העבירות בהן ניתן להטיל איסור שימוש ברכב?
    במאמר זה יפורטו רשימת העבירות בגינן ניתן להטיל איסור שימוש ברכב (החרמת הרכב)
  • הענישה בתאונת דרכים עם חבלות של ממש
    מידת הענישה תלויה בסעיפי האישום ובחומרת הפגיעה הגופנית שנגרמה לנפגע בעקבות תאונת הדרכים
  • עורך - דין נהיגה בשכרות
    מה החוק אומר בגין נהיגה בשכרות? מה העונש הצפוי לנהג בגין עבירה זו? מהי כמות האלכוהול...
  • ערעור על החלטות הוועדות הרפואיות
    במידה וגם אתם רואים את עצמכם כנפגעים מהחלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בענייניכם,...
  • פסילה עד תום ההליכים בנהיגה בשכרות
    כאשר נהג מבצע עבירה של נהיגה בשכרות הוא מקבל באופן מידי כתב אישום וזימון לבית משפט כמו...
  • איך מתכוננים לוועדת ערר?
    ועדת הערר היא למעשה בית דין מנהלי לענייני ערעורים בלבד, המתפקדת כמעין שופט רב-ראשי...
  • מהם התנאים להטלת איסור שימוש ברכב?
    ישנן מספר סוגי עבירות תנועה בגינן מוטל על נהג הרכב ובעליו, איסור שימוש ברכב (החרמת...
  • הכול על מכשיר הדבורה
    מכשיר הדבורה עובד בשיטת רדאר וניתן להפעיל אותו בין אם הניידת עומדת לבין אם הניידת בתנועה
  • חשיבותו של עו"ד לתעבורה בתאונות דרכים
    ייעוץ משפטי מטעם עו"ד המתמחה בדיני התעבורה, מאפשר לכם לבחון את המצב הראייתי בתיק באופן...
  • עורך דין – נהיגה במהירות מופרזת
    נהיגה במהירות מופרזת זוהי עבירת תעבורה שכיחה מאוד ולמעלה מ14% מהתאונות במדינת ישראל...
  • המדריך המלא לכל מי שרישיונו נפסל
    רישיון הנהיגה שלנו הוא המפתח לניידות שלנו. היכנסו לקרוא על מהם הגורמים הפוטנציאלים...
  • מות אדם בתאונת דרכים כאשר מדובר בנהיגה בשכרות
    עבירה של נהיגה בשכרות היא אחת העבירות החמורות הקיימות בתחום התעבורה, כאשר נגרמה תאונת...
  • ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
    המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו גוף השייך למשרד הבריאות, אך למעשה, הוא קובע את החלטות...
  • נהיגה תחת השפעת אלכוהול לנהג חדש
    נהיגה תחת השפעת אלכוהול נחשבת לאחת העבירות התעבורתיות החמורות ביותר, בטח כאשר מדובר...
  • החשיבות במחיקת הנקודות הנלוות לעבירות תנועה
    נהג שצבר יותר מ-36 נקודות, רישיונו נפסל באופן מידי לתקופה של שלושה חודשים, אשר בסיומה...
  • החשיבות בייצוג משפטי בוועדות הרפואיות
    מכיוון שהמלצותיהן של הוועדות הרפואיות מטעם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, הופכות ברוב...
  • מדיניות הענישה בנהיגה בשכרות כאשר מדובר בעבירה חוזרת
    כאשר מדובר בנהג אשר ביצע עבירה של נהיגה בשכרות בפעם השנייה או יותר רף הענישה עולה פי...
  • כיצד ניתן לבטל פסילה מנהלית?
    לכל נהג במדינת ישראל קיימת הזכות לבקש ולבטל את החלטת קצין המשטרה בדרגת מפקח ומעלה,...
  • כיצד פועל מכשיר הממל"ז ?
    פירוש ראשי התיבות ממל"ז הוא מד מדידה לייזר, והוא המכשיר שאיתו מודדת משטרת התנועה את...
  • סמכויות שוטר תנועה וזכויות נהג
    תפקידו של שוטר התנועה הוא לאכוף את חוקי וכללי התנועה בהתאם להוראות החוק ופקודת התעבורה....
  • מהם מכמונות המהירות ?
    מכמונות מהירות הינם המכשירים המשמשים את משטרת התנועה לאכוף את מהירות הנסיעה המותרת...
  • ערעור על החלטת משרד הרישוי
    כאשר מוגש ערעור על החלטת משרד הרישוי, חשוב לדעת האם מדובר בפסילה מטעמים בריאותיים או...
  • מהן העבירות בהן ניתן להטיל פסילה מנהלית?
    במאמר זה נעסוק במקרים בהם ניתן להטיל פסילה מנהלית
  • חשיבותו של בוחן תנועה מטעם הנאשם בעבירות תאונות דרכים קטלניות
    במקרים רבים נדרש עורך דין תאונות דרכים להסתייע בשירותיו של בוחן תנועה מטעם ההגנה
  • עורך דין - נהיגה בשלילת רישיון
    שלילת רישיון כשמה היא מצב שבו אין לנהג אפשרות חוקית לנהוג ברכב שלו שכן בוטלה לו לזמן...
  • נהיגה תחת השפעת אלכוהול לנהג חדש
    נהג חדש נדרש להקפדה יתרה על חוקי התנועה ועל הימנעות יתרה מביצוע עבירות תנועה בכלל...
  • פגיעה ברכוש בעת נהיגה בשכרות
    נתפסת נוהג בשכרות? עבירה בשכרות היא עבירה אסורה על פי החוק. היכנסו לקרוא אודות עבירת...
  • מתי יידרש נהג להגיע למכון הרפואי לבטיחות בדרכים
    המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו מכון בדיקות רפואיות ומבדקים פסיכולוגיים שנועד בראש...
  • מהי מדיניות הענישה בעבירת אי ציות להוראות שוטר
    חובת הציות להוראות השוטר, גוברת בכל המקרים על חובת הציות לתמרור, רמזור או כל חוקי...
  • כיצד לפעול עם קבלת הזימון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים
    המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו גוף ציבורי, המשמש כמעין "סמכות משפטית" מתוקף הגדרתו כ-...
  • מהן טענות ההגנה בעבירה של אי ציות להוראות שוטר?
    במקרים של הגשת כתב אישום וזימון לבית המשפט לתעבורה בגין עבירת אי ציות להוראות שוטר,...
  • רשימת העבירות שיובילו לאי חידוש רישיון של נהג חדש
    ישנן מספר עבירות שבמידה ונהג חדש עובר עליהן, רישיונו אינו מחודש באופן אוטומטי לאחר...
  • סירוב לבדיקת ינשוף
    בדיקת ינשוף הוא שמה של בדיקה המודדת את ריכוז האלכוהול המצוי באוויר הננשף מריאותיו של...
  • ערעור על עבירות תנועה
    לאור העלייה במספר תאונות הדרכים בישראל, המדינה מנסה לצמצם את עבירות התנועה על ידי הגברת...
  • נהיגה בזמן פסילה
    נהיגה בזמן שלילה הפכה לתופעה נפוצה בישראל. תופעה זו נחשבת כחמורה ביותר שכן הנהג "מצפצף"...
  • תאונת דרכים קטלנית
    במקרים של תאונת דרכים קטלנית, משטרת ישראל מעבירה את תיק החקירה לפרקליטות
  • מהם התנאים להטלת פסילה מנהלית?
    במאמר זה נעסוק בתנאים החייבים להתקיים במסגרת הטלת פסילה מנהלית.
  • זימון לדין בעבירת המהירות
    נהג יקבל זימון לדין אם עבר על 41 קמ"ש ומעל המותר בדרך עירונית או מעל 51 קמ"ש בדרך בין...
  • נהיגה ללא חגורת בטיחות
    לנהיגה ללא חגורת בטיחות עלולות להיות השלכות הרות אסון. לא רק לנהג אלא גם לנוסעים ברכב....
  • חציית קו הפרדה רצוף
    עבירת חציית קו הפרדה רצוף לשם ביצוע עקיפה הינה עבירה מסכנת חיים וכך גם ההתייחסות אליה...
  • מצלמות מהירות – ממה כדאי להיזהר ?
    משטרת ישראל רישתה את הארץ במצלמות מהירות אשר תפקידן לצלם נהגים העוברים על המהירות המותרת
  • מיהו הגורם המוסמך בהטלת פסילה מנהלית?
    קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה הינו הגורם הבלעדי המוסמך להורות על פסילת רישיון נהיגה...
  • מתי נמחקות נקודות משרד הרישוי
    כל נהג שעבר עבירות תנועה יכול לפתוח דף חדש במידה ועמד בקריטריונים של משרד הרישוי במאמר...
  • תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
    תפקידו המרכזי של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוא לאתר ולמנוע מנהגים שאינם כשירים לנהיגה...
  • כתבי אישום בתאונות דרכים כאשר הנפגע היחיד הוא הנאשם עצמו
    תאונת דרכים שתוצאותיה הן נפגעים בגוף, גוררת אחריה הגשת כתב אישום
  • מהי חובת יידוע נהג על שלילת רישיון נהיגה ?
    החוק קובע כי די בעצם במשלוח הודעה בדואר רשום בכדי להקים חזקה על פיה הנהג מודע לכך...
  • נהיגה בהשפעת סמים
    נהיגה תחת השפעת סמים, נחשבת לאחת העבירות החמורות ביותר בדיני התעבורה בישראל. זאת, לאור...
  • מה ההבדל בין נהיגה בשכרות לנהיגה תחת השפעת סמים?
    נהיגה בשכרות ונהיגה תחת השפעת סמים. מדובר בשתי עבירות שונות. נציג להלן כל אחת משת...
  • ההגבלות על נהג חדש וסיומן
    במהלך התקופה בה מוגדר הנהג כנהג חדש חלות עליו הגבלות ותקנות מיוחדות שבמאמר זה נפרטן
  • מהי עבירת אי ציות להוראות שוטר?
    חובת הציות להוראות שוטר מחייבת את עובר הדרך לציית לכל הוראה שניתנה, גם אם הדבר נוגד את...
  • אי ציות להוראות תמרור המוטבע על הכביש
    במקרה של עבירת תנועה המתייחסת לאי ציות לחיצים וסימונים המוטמעים על גבי הכביש, עבירה זו...
  • דו"ח של שוטר על נסיעה ברמזור אדום
    חשוב לדעת, שלאחר שקיבלתם את הדו"ח מהשוטר, במידה ושילמתם אותו הדבר מהווה הודיה בביצוע...
  • משפט תעבורה על דוחות משטרה בגין אי ציות לתמרור
    תקנה 22 לתקנות התעבורה קובעת כי לנאשם בדבר עבירת אי ציות לתמרור הזכות להוכיח כי התמרור...
  • זיכוי בעבירת נסיעה ברמזור אדום – האם אפשרי?
    ישנם מספר טענות הגנה אשר עומדות לנהג לצורך חפותו, אחת מהן היא האפשרות כי במידה והרמזור...
  • עבירה של נסיעה ברמזור אדום המתבססת על צילום הרכב
    משטרת ישראל נעזרת במצלמות הנמצאות בצמוד לרמזורים בצמתים רבים ברחבי המדינה בכדי לתפוס...
  • הכול על אי ציות להוראות תמרור עצור
    תמרור עצור הינו תמרור המחייב את נהג הרכב לציית לשני חוקי תעבורה בעת ובעונה אחת. האחד,...
  • הכל על שימוש בטלפון בזמן נהיגה
    במהלך שנת 2012 נתפסו כ-90 אלף אנשים כאשר הם מדברים בטלפון סלולארי ללא דיבורית במהלך נהיגה
  • טענות ההגנה בעבירה של שימוש בטלפון
    נהגים יכולים לנסות ולהוכיח כי הם לא דיברו בטלפון בזמן האירועים על ידי מספר דרכים...
  • מהי עבירה של נהיגה בקלות ראש
    כאשר המשטרה בוחרת להחמיר עם נהג ולייחס לו אישום של נהיגה בקלות ראש, הדבר גורם להחמרת...
  • זיכוי בעבירה של אי ציות להוראות שוטר – האם אפשרי?
    בכל המקרים, עבירת אי ציות להוראות שוטר הינה עבירה הגוררת אחריה הגשת כתב אישום וזימון...
  • תפקידו של עורך הדין לתעבורה בעבירה של נהיגה בקלות ראש
    במידה וגם נגדכם הוגש כתב אישום בגין עבירת תנועה מסוימת, ובין היתר נטען כי נהגתם בקלות...
  • מהו ההבדל בין הריגה לגרימת מוות ברשלנות
    ההבדל המהותי באישום בגין גרימת מוות ברשלנות לבין אישום בעבירת הריגה הינו העונש המוטל על...
  • הענישה בעבירת גרימת מוות ברשלנות
    החוק במדינת ישראל שופט את העבירות השונות על פי חומרתן, ומעל הכול, על פי תוצאותיהן.
  • חשיבות עדות ניטראלית בעבירת גרימת מוות ברשלנות
    במהלך חקירת המשטרה את נסיבות התאונה, ובמהלך איסוף הראיות כנגד הנאשם, מבצעת משטרת ישראל...
  • חשיבות עדותו של הנאשם בעבירה של גרימת מוות ברשלנות
    עדות הנאשם בעבירה היא חלק בלתי נפרד מכלל הראיות בתיק, ומכאן גם חשיבות העדות במסגרת...
  • חשיבותו של עו"ד לתעבורה בכל עבירה בה מואשם נהג חדש
    מדינת ישראל מתייחסת בחומרה לעבירות שנהגים חדשים מבצעים ועל כן נהג חדש המבצע עבירת...
  • זיכוי בעבירת גרימת מוות ברשלנות – האם אפשרי
    זיכוי בעבירת גרימת מוות ברשלנות הינה אפשרית, וזאת במידה ושכרתם את שירותיו המקצועיים של...
  • משמעות שלילת רישיון לנהג חדש
    נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני ו/או מעשי...
  • עבירת השכרות לנהג חדש
    לאחרונה חלה החמרה בחקיקה ובגישתם של המשטרה ושל בתי המשפט בהתייחסותם לעבירת השכרות בכלל,...
  • עבירת המהירות לנהג חדש
    נהג חדש שהורשע בעבירות מסוימות בשנתיים הראשונות לנהיגתו, ישוב ויתבקש לעבור תיאוריה...
  • מהי עבירה של נהיגה בחוסר זהירות
    על מנת להאשים נהג בנהיגה בקלות ראש או בנהיגה ברשלנות, חייבת להתקיים הוכחה המעידה על...
  • נהיגה תחת השפעת אלכוהול לנהג חדש
    כל נהג שטרם עברו שנתיים מיום קבלת הרישיון שלו מוגדר כנהג חדש. מה אומר החוק לגבי נהיגה...
  • סיכון הולכי רגל במעבר חציה - עבירות וענישה
    אזור מעבר חציה מיועד למעבר של הולכי רגל. נהג שלא נותן זכות קדימה, מפריע או מסכן את הולך...
  • שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה
    שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה הוא עבירה חמורה על פי החוק הישראלי, כיוון שזה עלול לסכן...
  • האם עישון קנאביס נחשב נהיגה תחת השפעת סמים?
    השימוש בקנאביס הפך בשנים האחרונות לנפוץ יותר ויותר. הנהיגה תחת השפעתו של מי שנמצא סם...
  • דין עבירות תנועה לנהג חדש
    דין עבירות תנועה לנהג חדש כולל בתוכו עבירות חמורות על פי פקודת התעבורה, שבגינן עלול...
  • מהו העונש על נהיגה תחת השפעת סמים?
    דיני התעבורה בישראל רואים בנהיגה תחת השפעת סמים כאחת מעבירות התנועה החמורות ביותר. מה...
  • נהג צעיר – לפני שעולים על הרכב כדאי שתקראו את זה
    קיבלת רישיון? מזל טוב! הנה כל מה שאתה צריך לדעת. על נהג צעיר, משמע מי שטרם מלאו לו 24...
  • אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה
    אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה גורם פעמים רבות לתאונות דרכים מסכנות חיים עקב...
  • שימוש בטלפון בזמן נהיגה
    נתפסתם משתמשים בטלפון בזמן נהיגה? שימוש בטלפון בזמן נהיגה אסור בחוק ועשוי לגרור אחריו...
  • אי מתן זכות קדימה
    אי מתן זכות קדימה היא עבירה חמורה שתוצאותיה עלולות להיות קשות מנשוא. היכנסו לכתבה למידע...
  • עקיפה אסורה
    עבירת עקיפה אסורה הינה אחת מעבירות התעבורה השכיחות והמסוכנות ביותר. ניתן לעבור את...
  • נהיגה עם אוזניות - האם מדובר בעבירה?
    רבים חושבים כי נהיגה עם אוזניות בזמן אינה עבירה על החוק. בניגוד להחזקת טלפון, למשל, שתי...
  • עו"ד תעבורה בתל אביב
    דיני התעבורה בישראל, מתייחסים לנהיגה בכלי תחבורה יבשתיים - מכונית, אופנוע, משאית וכן...
  • מתי תזדקקו לשירותיו של עורך דין לענייני תעבורה?
    בשנים האחרונות עלה מספר תאונות הדרכים ועבירות התנועה בישראל ולכן מערכת אכיפת החוק...
  • כללי אצבע כאשר נתפסים בנהיגה בשכרות על ידי בדיקת נשיפה
    הכתבה שלפניכם עוסקת בתהליך בדיקת נהג בנהיגה בשכרות ואיך להתנהג בכל שלב של תהליך הבדיקה...
  • מחיקת נקודות תעבורה – סדר בשיטת הנקודות
    במאמר זה הסבר מפורט איך ומתי נמחקות הנקודות ומה החובות מוטלות על הנהגים בכדי שרישיונם...
  • שיטת נקודות משרד הרישוי
    שיטת הניקוד של משרד הרישוי הינה שיטה המאפשרת לרשויות החוק והאכיפה לעקוב אחר נהגים...
  • שלילת רישיון נהיגה על ידי משרד הרישוי
    צבירת 36 נקודות בגין עבירות תנועה שונות יובילו לשלילת רישיון לתקופה של שלושה חודשים
  • התליית רישיון נהיגה של נהגים על ידי משרד הרישוי
    התליית רישיון היא ביטול זמני של רישיונכם עד לביצוע הקורס, התליית הרישיון נכנסת לתוקפה...
  • אכיפת עבירת נהיגה בזמן פסילה
    המשטרה נוקטת בפעולות אכיפה כנגד הנוהגים בזמן פסילה או שלילה. במסגרת הבדיקות השגרתיות
  • משמעות עונש הפסילה לנאשם בעבירה של נהיגה ללא רישיון
    נהגים הנוהגים ברכב ללא רישיון, המכונים בשפה המשפטית :"בלתי מורשים לנהיגה", עוברים למעשה...
  • מהי עבירת הפקרה בתאונת דרכים
    מחויבות הפוגע בתאונת דרכים מחויב להזעיק עזרה למקום התאונה ולידע את גופי ההצלה ולהמתין...
  • צורת הדיווח הנדרשת על שלילת רישיון נהיגה
    במאמר הבא נעסוק בסמכות החוקתית בנוגע לשלילת רישיון ובצורת הדיווח הנדרשת על ידי כל אחד...
  • מדיניות הענישה בעבירת הפקרה
    העונשים על מי שביצע עבירת הפקרה אחרי פגיעה נעים בין 3 שנים ועד ל-14 שנות מאסר בפועל ולא...
  • מהי חובת יידוע נהג על היותו שלול על ידי בית המשפט ?
    החוק קובע כי די בעצם משלוח ההודעה בדואר רשום בכדי להקים חזקה על פיה הנהג מודע לכך...
  • מהי עבירת גרימת מוות ברשלנות
    רשלנות מוגדרת על פי החוק "כאי מודעות לטיב המעשה, לקיום הנסיבות או לאפשרות הגרימה...
  • חובת נהג לא מעורב בתאונת דרכים
    מטרת החוק היא להבטיח מתן עזרה מיידית לנפגע בתאונת דרכים או בדרך אחרת וזאת בכדי לשמור על...
  • זיכוי בעבירת ההפקרה, האם אפשרי
    על התביעה להוכיח את קיומה של תשתית ראייתית להוכחת אשמתו של הנאשם, האם זיהו את הנאשם דרך...
  • החמרת מדיניות הענישה – עבירות תעבורה
    לאחרונה הוחלט להגביר את המאבק בתאונות הדרכים ולאור זאת להחמיר עם עברייני התנועה המועדים...
  • מעצר עד תום ההליכים בעבירת הפקרה
    מעצר עם תום ההליכים הוא אחד מהכלים המשפטיים הקיצוניים שניתן לנקוט כלפי נאשם בעבירה...
  • מהם התנאים לבדיקת נהיגה תחת השפעת סמים
    בדיקת שתן תיערך לחשוד רק במקרים בהם עולה חשד סביר כי הנהג נתון להשפעת סמים מסוכנים.
  • האם קיימת חובה לבצע בדיקת סמים?
    לאף שוטר אין את הסמכות לערוך לכם בדיקת סמים מבלי חשד סביר, משום שהדבר מהווה פגיעה...
  • הענישה בעבירת נהיגה תחת השפעת סמים
    בתי המשפט בבואם לדון בעבירת נהיגה תחת השפעת סמים, נוטים להחמיר את מידת הענישה
  • מהן טענות ההגנה בעבירת נהיגה תחת השפעת סמים?
    התנהגות בלתי הולמת וראויה של שוטרי התנועה כלפי הנאשם, ודרישה למתן דגימות בדיקה ללא...
  • בדיקת דם / שתן בעבירת נהיגה תחת השפעת סמים
    בדיקת דם או שתן תתאפשר רק במקרים בהם עולה החשד כי הנהג נתון להשפעת סמים
  • עורך דין לתעבורה – האם הכרחי בעבירת המהירות ?
    עורך הדין לענייני תעבורה בודק את חומר הראיות ומאתר פגמים היכולים להוכיח את חפותו של הנהג
  • כיצד בוחרים עורכי דין תאונות דרכים?
    במאמר שלפניכם ריכזנו עבורכם מספר עצות מקצועיות שיסייעו גם לכם לבחור את עורך הדין הראוי...
  • עבירת אי השארת פרטים
    השארת פרטים לאחר מעורבות בתאונת דרכים ללא נפגעים הינה חובה
  • פסילות מינימום בתאונות דרכים
    פסילות מינימום בתאונות דרכים מתייחסות ברוב המקרים לתאונות דרכים עם נפגעי גוף
  • כתבי אישום בתאונת דרכים ללא נפגעים
    במקרים בהם אחד הצדדים ביצע עבירת תנועה חמורה שהובילה לתאונת הדרכים ככל הנראה יוגש כנגדו...
  • כתבי אישום בתאונות דרכים עם נפגעים
    תאונת דרכים שתוצאותיה הן נפגעים בגוף, עשויה לגרור אחריה הגשת כתב אישום
  • מהו עונש מעבר ברמזור אדום
    העונש על מעבר ברמזור אדום משתנה ותלוי בנסיבות השונות שבהן העבירה נעברה. יחד עם זאת,...

ת"ד 6189-01-10 מדינת ישראל נ' בדש

התקשרו עכשיו לשיחת ייעוץ חינם

ת"ד 6189-01-10 מדינת ישראל נ' בדש

בפני שופט אלון אופיר

בימ"ש לתעבורה דחה את טענת ה"רשלנות המנתקת" וקבע כי הנאשם גרם בהתנהגותו הרשלנית לתאונה:
הנאשם לא סתר בכל דרך את ממצאי הבוחן או את חישוביו, ולכן התביעה הוכיחה מעבר לכל ספק סביר את העובדות המיוחסות לנאשם בכתב האישום. לפי חישובי הבוחן, יכול וצריך היה הנאשם להבחין בהולכת הרגל לראשונה ממרחק של 132 מטרים. יוצא אפוא, כי מהרגע שהנאשם הבחין בסכנה היה מצוי במרחק סביר מהולכת הרגל – ואם היה מגיב מיידית בבלימת חירום, היה עוצר 61 מטרים לפני קו החצייה של הולכת הרגל, מה שהיה מונע את התאונה.
ודוק, הנאשם עצמו בעדותו הסביר כי מיד כאשר ראה את תחילת החצייה של הולכת הרגל שם הוא לב לכך שאין היא מביטה לכיוונו, מבטה לכיוון הכביש והוא חש כי אופן החצייה שלה אינו תקין ומצביע על סכנה. נהג סביר מן הישוב הנוסע על כביש מהיר ומבחין בהולך רגל החוצה את הכביש בצורה המצביעה על חוסר ערנות למתרחש סביבו, צריך לצפות סכנה ברורה ומיידית וצריך להכניס עצמו מייד לסיטואציה של בלימת חירום שתפקידה מניעת פגיעה בהולך הרגל.
הנאשם מסר בעדותו הראשונה במשטרה, כי העדיף להאט ולא לבלום בלימת חירום, מאחר והיה צריך להתייחס לתנועה מאחוריו שמא בלימת חירום תסכן אותה. הוא קיווה שהולכת הרגל תבחין בו ותעצור (הוא אף צפר לה), ולכן המשיך בנסיעתו. ואולם, נהג אינו אמור להיבנות מניחוש תגובותיו של זולתו. אל לו לנהג "להמר" כי הולך הרגל יבחין בו וישנה את דעתו ביחס לחציית הכביש. על כל נהג סביר לנהוג מתוך הנחה כי זולתו אינו מבחין במתרחש סביבו ולכן עליו לעשות כל שביכולתו כדי למנוע את התאונה אשר עלולה להתרחש אם הולך הרגל המעורב ימשיך שלא לשים לב למתרחש.
כניסת הנאשם למהלך של האטה צפירה, בדיקה במראות וניתוח של סביבתו, אינה פעולה לגיטימית בנסיבות העניין, שכן משמעותה בזבוז זמן תגובה יקר. לא ניתן לאשר כתקין מצב בו נהג הנוסע על כביש יוסיף לזמן התגובה המקובל לתגובה מיידית לסכנה גם זמן של ניתוח הסביבה. חייו של הולך הרגל מצויים בסכנה, ובמצב כזה נדרשת תגובה חדה ומיידית ללא כל הקצאת זמן לבדיקות סביבתיות. אם הולך הרגל חוצה במרחק מספיק גדול מהרכב הנע על הכביש, אין פסול בכך. אולם כאשר בדיקת הסביבה תוביל למצב של סכנת פגיעה ממשית בהולך הרגל, על הנהג להכניס את רכבו מיידית למצב בלימה.
אכן, להולכת הרגל תרומה משמעותית להתרחשות התאונה. המדובר בכביש מהיר בו מותרת תנועה במהירות של 90 קמ"ש. חציית כביש מסוג זה צריכה להיות במקסימום ערנות ותוך מבט רציף לכיוון ממנו עשויה להגיע תנועה. הולכת הרגל חצתה כביש בצורה מסוכנת אשר חייבה את הנאשם להגיע למצב של בלימת חירום ובכך תרמה רבות להתרחשות התאונה. יחד עם זאת, יש להדגיש כי הולכת הרגל לא גרמה לתאונה אלא תרמה להתרחשותה. הגורם המרכזי לתאונה נובע מהחלטת הנאשם שלא לבלום בלימת חירום מידית. אין בהתנהלות הולכת הרגל משום "רשלנות מנתקת אחריות".
כל זמן שנהג סביר בנעלי הנאשם יכול וצריך היה למנוע את התאונה, הרי שנטל האחריות לא ירד מכתפי אותו הנהג גם אם להולך הרגל הייתה תרומה משמעותית ליצירת המצב שחייב את תגובת הנהג. נהג סביר יכול וצריך לצפות כי הולכי רגל יחצו כבישים שלא במעברי חצייה וכן כי לא תמיד הולכי רגל יהיו ערניים לסביבתם (חובת זהירות מושגית). מבחינה קונקרטית חלה חובת זהירות של הנאשם הספציפי כלפי הולכת הרגל אשר חצתה את הכביש המהיר כששדה הראייה לפנים היה פתוח לחלוטין וקיימת חובת ציפיות של הנאשם כלפי הולכת הרגל כי לא תשים ליבה לרכב המתקרב. חובת ציפיות זו ביחס להתנהגות הולכת הרגל, כאשר היא מתממשת, אינה מנתקת את חובתו להגיב לסכנה בצורה מיידית וסבירה בנסיבות.

הכרעת דין

עניינו של תיק זה בהכרעת בית המשפט בשאלה – האם גרם הנאשם כתוצאה מנהיגה רשלנית לפגיעה בהולכת רגל אשר חצתה את הכביש המהיר בו נהג.

רקע כללי -

נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה הגורמת נזק לרכוש או אדם בניגוד לסעיף 21 (ב) (2) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "התקנות"); רשלנות בניגוד לסעיף 62 (2) לפקודת התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה"), בקשר עם סעיף 38 (2) לפקודה וגרימת חבלה של ממש בניגוד לסעיף 38 (3) לפקודה.

מעובדות כתב האישום עולה כי ביום 19/05/09, נהג הנאשם ברכב פרטי, על כביש מספר 40 מכיוון טללים לכיוון צומת טללים. אותה שעה חצתה את הכביש ברץ מריה (להלן: "הולכת הרגל"), מצד שמאל לצד ימין בכיוון נסיעת הנאשם, מכיוון בסיס צבאי לכיוון תחנת אוטובוס. הנאשם פגע עם פינת חזית שמאל של רכבו בהולכת הרגל שהספיקה לחצות כ-14 מטרים מרוחב הכביש. עוד נטען כי כתוצאה מהתאונה נחבלה הולכת הרגל בגופה חבלות של ממש ורכב הנאשם ניזוק.
הנאשם כפר באחריות לגרימת התאונה אך הודה בעצם הנהיגה במקום ובזמן וכן בחבלות אשר נגרמו להולכת הרגל. הנאשם טען לרשלנות תורמת מנתקת של הולכת הרגל להתרחשות התאונה.

ראיות הצדדים -

1. מטעם התביעה העידו: רס"מ שי רצון – בוחן תאונות דרכים, את"ן נגב (ע.ת/1); גב' ברץ מריה – הולכת הרגל המעורבת בתאונה (ע.ת/2); אימרתו של העד מרדכי בצלאל במשטרה, הוגשה בהסכמת הצדדים, ללא חקירה נגדית וסומנה (ת/9); מטעם ההגנה העיד הנאשם לעצמו והגב' הדס בדש, אשתו של הנאשם (ע.ה/1).

2. סקירת פרשת התביעה:
ע.ת/1: משרת כבוחן תאונות באת"ן נגב, הוגשו מטעמו: דו"ח בוחן (ת/1); דו"ח נזק (ת/2); סקיצה (ת/3); סקיצת הצבעה (ת/4); הודעת נאשם מיום 30/06/09 (ת/5); הודעת נאשם מיום 19/05/09 (ת/6) ולוח תצלומים הכולל 11 צילומים (ת/7).

הבוחן תיאר את התרחשות התאונה, כך: "נהג פרטית א שנסע על כביש 40 מכיוון טללים לכיוון צומת טללים פגע עם פינת חזית שמאל של רכבו תוך כדי בלימה וסטייה ימינה בהולכת רגל חיילת שחצתה את הכביש משמאל לימין מכיוון הבסיס לכיוון תחנת האוטובוס" (ת/1 סעיף 14 – מסקנות).

מת/1 עולה כי במועד האירוע, מזג האויר היה טוב והראות היתה טובה. הכביש הוא כביש אספלט תקין ויבש, כאשר המהירות המותרת בו היא 90 קמ"ש.

בנוגע לשדה הראייה, מצא ע.ת/1 כי 180 מטרים לפני מקום התאונה שדה ראייה פתוח לפנים ל-250 מטרים לפחות (ראה ת/1).

באשר למהירות נסיעתו של הנאשם – לאור סימני הבלימה אשר נמצאו בזירת האירוע ובחישוב מהירות לפי מקדם חיכוך 0.6, נמצאה מהירות של 62 קמ"ש (ת/1 סעיף 10).

בעדותו בבית המשפט אישר הבוחן כי מהירות נסיעתו של הנאשם היתה 62 קמ"ש, אולם הדגיש בעניין זה, כי "מעדותו של הנאשם ניתן ללמוד שהוא היה במהירות יותר גבוהה והוא היה בהאטה לפני שהגיע למצב של התאונה שהוא היה צריך לבלום חירום" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 6 שורות 12-14). בהמשך עדותו הוסיף אומר, "62 קמ"ש זו המהירות המגולמת בזמן בלימת החירום. כלומר הנאשם נסע ב-90 קמ"ש, הבחין בצורך להאט את רכבו, הפחית את מהירותו ל-62 קמ"ש ומנקודה זו הוא נכנס לבלימת החירום" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 7 שורות 18-20).

בחקירתו הנגדית, כאשר נשאל העד – המרחק של 132 מטר מבחינתך זה מהווה את המרחק ששהנאשם ראה אותה? השיב: "הוא מבטא את המרחק שבו היה הרכב כאשר הולכת הרגל התחילה את החציה שלה מצד שמאל מכיוון הבסיס" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 6 שורות 24-27).

העד הסביר כיצד הגיע למסקנה, שהנאשם היה במרחק של 132 מטר מהולכת הרגל כאשר היא החלה את החציה שלה, כדלקמן: "אני לקחתי את ה-90 קמ"ש שבו הוא אמר שהוא נסע לפני קרות התאונה, חישבתי כמה מטר מתקדם אותו רכב ב-90 קמ"ש בשניה שזה 25, חישבתי כמה זמן השהות של הולכת הרגל בזמן החציה שלה שזה 8 מטר עד שהיא הגיעה לאמצע הכביש וזמן זה התברר כ-5.3 שניות. ואז חישבתי את המרחק איזה מרחק הוא היה מהולכת הרגל כדי שיוכל לראות אותה" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 7 שורות 1-5).

גם בת/1 וגם בחקירתו החוזרת בבית המשפט, ציין ע.ת/1 כי אם הנאשם היה מגיב בבלימה מהרגע שראה את הולכת הרגל לראשונה, היה עוצר 61 מטר לפני קו החצייה שלה (ת/1 סעיף 14).

לשאלת הסנגור, מתי הנאשם בלם בלימת חירום? השיב העד: "יש לנו סה"כ בלימת חירום 25 מטר. זה סימן הבלימה שנמצא בזירה" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 7 שורות 11-12).

יוער כי, מסקנות הבוחן נסמכו הן על הממצאים שנאספו בזירת התאונה והן על ההצבעה הנוספת שנערכה עם הנהג על המקום בו ראה לראשונה את הולכת הרגל ועל מקום הפגיעה בהולכת הרגל.

עדותה של ע.ת/2: הנפגעת בתאונה

הוגשו מטעמה תעודות רפואיות (ת/8); מטעם הסנגור הוגשו: הודעה על תאונת דרכים מיום 19/05/09 (נ/1) והודעה על תאונת דרכים מיום 30/06/09 (נ/2).

בנ/1 תיארה הנפגעת את התאונה באופן הבא:
"חציתי את הכביש לכיוון הצד השני רכב שהופיע בנסיעה מהירה פגע בי, איבדתי את ההכרה".

כאשר נשאלה העדה, איך ידעה שהרכב שפגע בה, הגיע במהירות? השיבה:
"אני אמרתי את זה בגלל שזה כביש מהיר אני זוכרת את המקרה" (נ/2 שורות 19-20).

העדה ציינה בבית המשפט כי היא זוכרת רק את היציאה מהבסיס ואת בית החולים ואת שאר האירוע, אינה זוכרת.

עדותו של עד הראייה – מרדכי בצלאל –

ת/9 : הודעתו של עד הראיה מרדכי בצלאל במשטרה, הוגשה בהסכמת הצדדים וללא חקירה נגדית.

העד תיאר את שראה בזמן התאונה, כמובא להלן: "ראיתי חיילת מדברת בטלפון במשך כדקה, סגרה את הפלאפון והחלה לחצות את הכביש מכיוון הבסיס לכיוון התחנה, היא לא הבחינה ברכב שהגיע מכיוון קיבוץ טללים, הרכב הבחין בה וצפצף פעם ראשונה והיא המשיכה ללכת, בצפצוף השני היא נלחצה והתחילה לרוץ, הנהג שבר ימינה, אבל בגלל שהיא רצה בלחץ לכיוון התחנה הם נכנסו אחד בשני, הם נפגשו על הקו הצהוב של הכביש, הפגיעה היתה בחלק השמאלי של הרכב בפנס" (ת/9 שורות 2-9 ).

6. סקירת פרשת ההגנה:
עדויות הנאשם :

בחקירתו הראשית, מסר הנאשם גרסה לפיה, הבחין לראשונה בהולכת הרגל בצומת שבין הכניסה לקיבוץ טללים לכניסה לבסיס. להערכת הנאשם, הבחין בהולכת הרגל לראשונה ממרחק של כ-100 מטרים.

בהמשך, נשאל הנאשם מה עשה לאחר שהבחין לראשונה בהולכת הרגל? לכך השיב: "עשיתי כמה דברים במקביל. דבר ראשון זיהיתי מיד שהחציה שלה היא באלכסון ושהמבט שלה מופנה אל הכביש בצורה מאוד ברורה ראיתי את זה כבר מרחק. זה גרם לי להבין שמשהו לא בסדר והתחלתי כבר להסתכל מראה, רכב מקדימה איך אני יכול להאט והאטתי במקביל. תוך כדי האטה היא ממשיכה לחצות המבט שלה ממש ממוקד לתוך הכביש משהו לא רגיל. אני כבר מגביר את האטה שלי וצופר פעם ראשונה. אני לא זוכר לאשורו אם הצפירה הראשונה הכל היה מאוד מהר או בצפירה השניה, היא מתחילה לרוץ מאוד מהר בלי להרים מבט עדיין, היא לא יודעת עדיין מה מגיע, היא רק שמעה צפירה, בשלב הזה אני מאחורי כבר הספקתי לבחון את תנאי הדרך כלומר שמאחורי אין רכב, אין גדר הפרדה בכביש זה, הרכב שעבר בכיוון הנגדי כבר עבר, היתה בדרך עוד משאית שהגיעה אבל היא היתה רחוקה ואני בולם חירום ומנסה לא להתנגש בבטונדה. במהלך הבלימה אני ניסיתי לברוח ככל הניתן מתוך הכביש לימין כדי לא לפגוע בה. באותו זמן היא ממש רצה לאותה נקודה שלשם הרכב שלי הגיע" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 11 שורות 7-17).

הנאשם אישר בעדותו, שצפר פעמיים.

הנאשם מסר בחקירתו הנגדית גרסה לפיה, היו לו שתיים שלוש שניות, גם לאבחן את הסיטואציה וגם להזהיר את הולכת הרגל באמצעות צפירה.

לשאלה, מדוע לא בחר לעצור לאחר שראה את הסכנה הברורה? השיב הנאשם: "אתה קובע שבחרתי לא לעצור וזה לא נכון. דבר ראשון שעשיתי זה שבחרתי לעצור" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 12 שורות 7-8).

הנאשם מסר בעדותו גרסה לפיה, כאשר זיהה את הולכת הרגל היה צריך לוודא שאין אף אחד מאחור ומלפנים ולחפש נתיב מילוט. לעניין זה כאשר נשאל הנאשם האם היה אומר את אותם הדברים אם היה דורס את הולכת הרגל למוות? השיב בחיוב.

לשאלה מה המרחק ממנו יכל הנאשם לראות את איזור תחנת האוטובוס? השיב: כ-150 מטרים.

לדברי הנאשם, היו רכבים ועמודי תאורה, אשר הסתירו לו את הדרך לפני חצית הולכת הרגל את הכביש.

בחקירתו החוזרת, מסר הנאשם שהצפירה השנייה שצפר, היתה תוך כדי בלימת חירום ואז הולכת הרגל החלה לרוץ.

עדותה של ע.ה/1:
אשתו של הנאשם אשר נסעה עימו ברכב במועד האירוע.

כאשר נשאלה העדה, מה קרה באזור צומת טללים? השיבה: "הבחנו בחיילת, האטנו את הנסיעה, סער האט את הנסיעה" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 13 שורות 17-18).

העדה מסרה כי הבחינה בהולכת הרגל רק בעת חצייתה את הכביש.

לשאלה איך הגיב הנאשם? השיבה: "האט את הנסיעה והיה צריך לראות איך עושים בלימת חירום והיה מכונית, היה צריך לראות שאין מכונית מאחורינו להסתכל על תנאי הדרך לראות שהם מאפשרים לעשות בלימת חירום על השול של הכביש נכנסנו בה במראה" (פרוטוקול מיום 18/11/10 עמוד 13 שורות 24-28).

להערכת העדה, הבחינו בהולכת הרגל כאשר היו במרחק של כ-10 מטרים ממנה.

דיון ומסקנות:

מניתוח העדויות עולה כי הנאשם לא סתר בכל דרך את ממצאי הבוחן או את חישוביו ולכן כפי שיוסבר להלן, התביעה הוכיחה מעבר לכל ספק סביר את העובדות המיוחסות לנאשם בכתב האישום :

בפתח דבריי, ברצוני לציין כי ע.ת/1 הגיע למסקנתו באשר לקרות התאונה וזאת בהסתמך על הממצאים שאסף מזירת התאונה (סימני בלימה, נקודת אימפקט, שדה ראייה והנזקים ברכב הפוגע) ובהסתמך על עדותו של הנאשם והצבעתו על המקום בו ראה לראשונה את הולכת הרגל ומקום הפגיעה בהולכת הרגל.

ע.ת/1 מצא, כי הולכת הרגל חצתה את הכביש בהליכה ובאלכסון 8 מטרים ובריצה חצתה 6 מטרים עד שנפגעה. המהירות בה נסע הנאשם, כאשר הבחין לראשונה בהולכת הרגל היתה 90 קמ"ש (כפי שמסר הנאשם בעדותו במשטרה), משכך ולאחר שהוחזר הרכב לאחור ממקום הפגיעה ולפי חישובי הבוחן, יכול וצריך היה הנאשם להבחין בהולכת הרגל לראשונה ממרחק של 132 מטרים.
יוצא איפוא, כי מהרגע שהנאשם הבחין בסכנה היה מצוי במרחק סביר מהולכת הרגל ואם היה מגיב מיידית בבלימת חירום, היה עוצר 61 מטרים לפני קו החצייה של הולכת הרגל, מה שהיה מונע את התאונה.

ודוק – הנאשם עצמו בעדותו הסביר כי מייד כאשר ראה את תחילת החצייה של הולכת הרגל שם הוא לב לכך שאין היא מביטה לכיוונו, מבטה לכיוון הכביש והוא חש כי אופן החצייה שלה אינו תקין ומצביע על סכנה. כך תאר הנאשם בדבריו את תחילת החצייה –

" דבר ראשון זיהיתי מיד שהחציה שלה היא באלכסון ושהמבט שלה מופנה אל הכביש בצורה מאוד ברורה ראיתי את זה כבר מרחק. זה גרם לי להבין שמשהו לא בסדר"

כבר בשלב זה עלי לקבוע כי נהג סביר מן הישוב הנוסע על כביש מהיר ומבחין בהולך רגל החוצה את הכביש בצורה המצביעה על חוסר עירנות של הולך הרגל למתרחש סביבו, צריך לצפות סכנה ברורה ומיידית ממהלך האירועים שלפניו וצריך להכניס עצמו מייד לסיטואציה של בלימת חירום שתפקידה מניעת פגיעה בהולך הרגל.

הנאשם מסר בעדותו הראשונה במשטרה, כי העדיף להאט ולא לבלום בלימת חירום, מאחר והיה צריך להתייחס לתנועה מאחוריו שמא בלימת חירום תסכן אותו ובהמשך ציין "וגם לא היתה שום אינדיקציה שבלימת חירום הייתה נחוצה אם הולכת הרגל הייתה מבחינה בי" (ת/6 שורה 12). יוצא איפוא, כי הנאשם הפעיל שיקול דעת מוטעה כי קיווה שהולכת הרגל תבחין בו ותעצור ולכן המשיך בנסיעתו.

הלכה למעשה תכנן הנאשם את צעדיו מתוך תקווה כי הולכת הרגל תבחין בו (לצורך כך אף הפעיל את צופר הרכב פעמיים) וכאן המקום לקבוע קביעה שנייה לפיה נהג אינו אמור להיבנות מניחוש תגובותיו של זולתו.
אל לו לנהג "להמר" כי הולך הרגל יבחין בו וישנה את דעתו ביחס לחציית הכביש.
על כל נהג סביר מן היישוב לנהוג מתוך הנחה כי זולתו אינו מבחין במתרחש סביבו ולכן עליו לעשות כל שביכולתו כדי למנוע את התאונה אשר עלולה להתרחש אם הולך הרגל המעורב ימשיך שלא לשים לב למתרחש.

הנאשם ציין כי לקח לו זמן לעבד את הנתונים ולהחליט מה הוא עושה, לדבריו: "אני לקחתי בחשבון עוד נתונים של כמו שבלימת חירום בלי לבדוק את התנועה מאחוריי כאשר מלפנים מגיעה משאית ועמודי תאורה לצידי הכביש מימין ולקח לי זמן לעבד את הנתונים" (ת/5 שורות 19-27).
הנאשם מסר הסבר לאחור הניכר בהכנסת רכבו למצב בלימת חירום.
אין אני יכול לקבל כסביר את הסברו של הנאשם לאחור בביצוע בלימת החירום.
נשאלת השאלה, האם היה נוהג הנאשם באותה צורה כאשר היה מבחין ברכב המגיע מולו,
או ילד הקופץ לנתיבו בכביש?
אני קובע באופן חד משמעי כי היה על הנאשם להגיב באופן מידי לסכנה אשר נשקפה לנגד עיניו בדרך של בלימת חירום מיידית ולא לקוות שמא הולכת הרגל תבחין בו ותעצור.
היה עליו לצפות כי קיים סיכוי סביר שהולכת הרגל לא תתייחס לצפירתו ותמשיך בהליכתה.

היה עליו לצאת מנקודת הנחה כי רכב הנוסע במהירות של 90 קמ"ש אינו יכול לעצור במקום וידרש לו מרחק בלימה עד שיעצר, מרחק אשר בהכרח יסכן את חיי הולכת הרגל ועליו לעשות כל שביכולתו כדי לקצר מרחק זה.

כניסת הנאשם למהלך של האטה (ולא בלימת חירום) צפירה, בדיקה במראות וניתוח של סביבתו, אינה פעולה לגיטימית בנסיבות העניין, שכן משמעותה בזבוז זמן תגובה יקר אשר גרם בסופו של יום לפגיעה בהולכת הרגל.
החלטתו של הנאשם שלא להכנס מיידית למצב בלימת חירום היא החלטה שגויה אשר הובילה לפגיעה הקשה בהולכת הרגל.

לא ניתן לאשר כתקין מצב בו נהג הנוסע על כביש יוסיף לזמן התגובה של 1.05 שניות (שהוא זמן התגובה המקובל לתגובה מיידית לסכנה) גם זמן של ניתוח הסביבה במהלכו ימשיך רכבו לדהור לכיוון הולך רגל ללא בלימתו בבלימת חירום.
חייו של הולך הרגל מצויים בסכנה, ובמצב כזה נדרשת תגובה חדה ומיידית ללא כל הקצאת זמן לבדיקות סביבתיות.

אם הולך הרגל חוצה במרחק מספיק גדול מהרכב אשר נע על הכביש, ויש די זמן לנהג גם לבדוק את סביבתו, אין אני רואה כל פסול בכך.
אולם, כאשר הסיטואציה היא כי בדיקת הסביבה תוביל למצב של סכנת פגיעה ממשית בהולך הרגל (כפי שהלכה למעשה התרחש במקרה זה) נשללת מהנהג הזכות לבזבז זמן בלימה יקר, ועליו להכניס את רכבו מיידית למצב בלימה.

בוחן התאונה בדק את שדה הראיה שעמד לנגד עיניו של הנהג, במועד התרחשות התאונה ובהתאם לעדותו של הנאשם, ומצא כי שדה הראיה של הנאשם היה מספיק גדול בכדי להבחין בהולכת הרגל מבעוד מועד ולבלום באופן בו התאונה היתה נמנעת.
בהיעדר כל חוות דעת נגדית מטעם ההגנה, אני מקבל באופן מלא את קביעת הבוחן, כך גם
מקבל אני את חישוביו ומסקנותיו.

התנהלותה של הולכת הרגל בפרשה זו (טענת ה"רשלנות המנתקת":

לטענת ב"כ הנאשם, רשלנותה של הולכת הרגל מנתקת את האחריות המיוחסת לנאשם לתאונה.

לאור עדותו הכתובה של עד הראייה וכן תיאור הנאשם את דרך חציית הולכת הרגל, אני קובע כי להולכת הרגל תרומה משמעותית להתרחשות התאונה.

המדובר בכביש מהיר בו מותרת תנועה במהירות של 90 קמ"ש.
חציית כביש מסוג זה צריכה להיות במכסימום עירנות ותוך מבט רציף לכיוון ממנו עשוייה להגיע תנועה.
הולכת הרגל חצתה כביש בצורה מסוכנת אשר חייבה את הנהג הנאשם להגיע למצב של בלימת חירום ובכך תרמה רבות להתרחשות התאונה.

יחד עם זאת, יש להדגיש כי הולכת הרגל לא גרמה לתאונה אלא תרמה להתרחשותה.
הגורם המרכזי לתאונה נובע מהחלטת הנאשם שלא לבלום בלימת חירום מידית עת יכול וצריך היה לעשות כך.

אין אני מוצא בהתנהלות הולכת הרגל משום "רשלנות מנתקת אחריות" כפי שביקש לקבוע ב"כ הנאשם.
כל זמן שנהג סביר בנעלי הנאשם יכול וצריך היה למנוע את התאונה, הרי שנטל האחריות לא ירד מכתפיו של אותו הנהג גם אם להולך הרגל היתה תרומה משמעותית ליצירת המצב אשר חייב את תגובת הנהג.

נהג סביר יכול וצריך לצפות כי הולכי רגל יחצו כבישים שלא במעברי חצייה וכן צריך לצפות כי לא תמיד הולכי רגל יהיו ערניים לסביבתם. (חובת זהירות מוגשית)
מבחינה קונקרטית חלה חובת זהירות של הנאשם הספציפי כלפי הולכת הרגל אשר חצתה את הכביש המהיר כאשר שדה הראייה לפנים היה פתוח לחלוטין (תמונות 1,2 בת/7) וקיימת חובת ציפיות של הנאשם כלפי הולכת הרגל כי לא תשים ליבה לרכב המתקרב.
חובת ציפיות זו ביחס להתנהגות הולכת הרגל, כאשר היא מתממשת הלכה למעשה,
אינה מנתקת את חובתו להגיב לסכנה בצורה מיידית וסבירה בנסיבות.

החלטה שלא לבלום בלימת חירום כאשר צריך להיות ברור לכל נהג סביר כי החלטה כזו תעמיד בסכנה את הולך הרגל, היא החלטה שגוייה, בלתי סבירה המעידה על רשלנות וחוסר זהירות.
אגב, כמובן שמתקיים קשר סיבתי בין הפגיעות של הולכת הרגל לרשלנות הנאשם, ובקשר זה גם לא כפר הנאשם שכן הסכים כי הפגיעות נגרמו כתוצאה מהתאונה.

לקביעה זו מתווספת הודעתו של עד הראייה מרדכי בצלאל אשר שופכת אור באשר להתרחשות התאונה ומחזקת את העובדה כי הנאשם לא נקט בכל הנדרש מצידו מהרגע שהבחין לראשונה בהולכת הרגל, בחר בהאטה במקום בבלימת חירום מיידית ובכך גרם לתאונה.

מכל האמור לעיל, אני דוחה את טענת ה"רשלנות המנתקת" וקובע כי הנאשם גרם בהתנהגות רשלנית לתאונה נשוא תיק זה. תרומתה של הולכת הרגל תישקל בשלב הטיעונים לעונש.

אני מחליט להרשיע את הנאשם ביצוע כל העבירות אשר יוחסו לו בכתב האישום.

ניתנה היום, י"ד סיון תשע"א , 16 יוני 2011, במעמד הצדדים

אלון אופיר

נוסח מסמך זה כפוף לשינויי ניסוח ועריכה

הצלחות
  • מחיקת כתב אישום בעבירה של נהיגה בשכרות עם כמות של 455 מק"ג אלכוהול
    כתב אישום בתיק זה הוגש לבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה. משרדנו קיבל את הייצוג בתיק זה כבר בהליך השימוע לגבי הפסילה המנהלית בבית דגן ולאחר בחינת התיק הצליח משרדנו למנוע את הפסילה המנהלית וכן את איסור השימוש ברכב. לאחר...
    נהיגה בשכרות
  • מחיקת כתב אישום בעבירה של נהיגה בשכרות עם כמות של 315 מק"ג אלכוהול
    משרד עורכי דין בוכובזה את סיילס ייצג את הנאשמת בתיק זה כבר בהליך השימוע לצורך הפסילה המנהלית בתחנת המשטרה בתל אביב ושם הצליחו עורכי הדין למנוע את הפסילה המנהלית וכן את איסור השימוש ברכב. בתיק זה היו מספר דיונים בבית...
    נהיגה בשכרות
  • נהיגה בשכרות בכמות של 410 מק"ג עם פסילה של 60 יום בלבד
    בתיק זה מדד מכשיר הינשוף כמות של 410 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף ועל כן הוגש כתב אישום על נהיגה בשכרות. התיק הסתיים עם פסילה של 60 יום בלבד!!!! מספר התיק: תת"ע 3717-01-13 מדינת ישראל נגד עמרם דריי בבית המשפט...
    נהיגה בשכרות
  • תיק שכרות עם כמות של 420 מק"ג הסתיים עם פסילה בת 3 חודשים בלבד וסיווג רישיון כך שהנאשם יוכל לנהוג על מלגזה בתקופת הפסילה
    בתיק זה מדד מכשיר הינשוף (מכשיר הדרגר) כמות של 420 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף ועל כן הוגש כתב אישום על נהיגה בשכרות. לאחר בחינת חומר הראיות התגלו פגמים ראייתיים אשר הובילו לסיום התיק בתיקון כתב האישום לנהיגה תחת...
    נהיגה בשכרות
  • נהיגה במהירות של 156 קמ"ש על ידי נהגת חדשה ללא פסילה כלל!
    הנאשמת פנתה אל משרדנו מיד לאחר העבירה וטרם השימוע אשר התקיים באגף התנועה שבבית דגן ועקב כך היא הצליחה להימנע מפסילת מנהלית של רישיונה למשך 30 יום וזאת באמצעות עבודת עורכי הדין במשרד ועל אף היות הנאשמת נהגת חדשה ובעלת...
    נהיגה במהירות מופרזת
  • נהיגה בשכרות בכמות של 365 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף הסתיים עם פסילה של 3 חודשים
    בתיק זה נמדדה הנאשמת על ידי מכשיר הינשוף כשהיא נוהגת עם כמות של 365 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף וכתוצאה מכך הוגש כנגדה כתב אישום לבית המשפט לתעבורה בתל אביב. לאחר ניהול התיק הצליח משרדנו לסיים את ההליכים עם פסילה...
    נהיגה בשכרות
  • נהיגה במהירות של 150 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת הוא 90 קמ"ש ללא פסילה כלל
    בתיק זה הנאשם נמדד, על ידי מכשיר הממל"ז (לייזר), כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח בין עירוני בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש במהירות של 150 קמ"ש (60 קמ"ש מעל למותר) התיק הסתיים בהסדר טיעון לפיו רישיונו של הנאשם לא...
    נהיגה במהירות מופרזת
  • תיק של נהג חדש אשר נהג במהירות של 146 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה הנאשם נמדד, על ידי מכשיר הדבורה, כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח בין עירוני בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש במהירות 146 קמ"ש (56 קמ"ש מעל למותר) וכל זאת בהיותו נהג חדש. הסתיים התיק, לאחר סיום תקופת היותו של...
    נהיגה במהירות מופרזת
  • קיצור פסילה מנהלית בעבירת מהירות של 145 קמ"ש + סיווג הפסילה
    בתיק זה נתפס הנאשם כשהוא נוהג במהירות של 145 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש אי לכך נפסל רישיונו מנהלית על ידי קצין משטרה ל-30 יום, משרדנו הצליח לקצר את הפסילה המנהלית בחצי ובנוסף לסווג את הפסילה כך שיוכל...
    נהיגה במהירות מופרזת
  • ביטול פסילה בת 3 חודשים עקב צבירת נקודות משרד הרישוי
    בתיק זה קיבל הלקוח הודעה ממשרד הרישוי על כך שעקב צבירת נקודות הוא נפסל למשך 3 חודשים מלהחזיק ברישיון נהיגה. לאחר בחינת החומר בתיק ניכר היה שאין מקום להשית פסילה במקרה זה ועל כן פעל משרדנו אל מול משרד הרישוי לצורך...
    משרד הרישוי - המרב"ד
  • מהירות של 117 קמ"ש בכביש של 70 קמ"ש ללא פסילה בפועל כלל
    בתיק זה נתפס הנאשם כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח עירוני בו המהירות המותרת היא 70 קמ"ש במהירות 117 קמ"ש (47 קמ"ש מעל למותר!) וכל זאת בהיותו נהג חדש. התיק הסתיים ללא פסילה בפועל!! תת"ע 7016-06-11 מדינת ישראל נגד...
    נהיגה במהירות מופרזת
  • נהיגה במהירות של 124 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 80 קמ"ש הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה נתפס הנאשם כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח בין-עירוני בו המהירות המותרת היא 80 קמ"ש במהירות 124 קמ"ש (44 קמ"ש מעל למותר!). תיק זה הסתיים ללא פסילה בפועל! תת"ע 1881-01-13 מדינת ישראל נגד אריה דקורדובי בבית...
    נהיגה במהירות מופרזת
  • נהיגה במהירות של 132 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה נתפס הנאשם כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח בין-עירוני בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש במהירות 132 קמ"ש (42 קמ"ש מעל למותר!). רישיונו של הנאשם נפסל על ידי קצין משטרה ל- 30 יום ועל כן הוגשה בקשה לביטול פסילה...
    נהיגה במהירות מופרזת
  • נהיגה במהירות של 112 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש הסתיים עם 15 יום פסילה בלבד
    בתיק זה הנאשם נמדד, על ידי מכשיר הדבורה, כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח עירוני בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש במהירות של 112 קמ"ש (62 קמ"ש מעל למותר פי 2 ויותר מהמהירות המותרת), התיק הסתיים בהסדר לפיו רישיון הנהיגה...
    נהיגה במהירות מופרזת
  • נהיגה במהירות של 81 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה נתפס הנאשם, על ידי מצלמת מהירות, כאשר הוא נוהג במהירות מופרזת בשטח עירוני בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש במהירות 81 קמ"ש (31 קמ"ש מעל למותר!). תיק זה הסתיים ללא פסילה בפועל!
    נהיגה במהירות מופרזת
  • החזרת רישיון לאחר שהמכון הרפואי החליט שלא לאשר הוצאת רישיון נהיגה כלל
    ערעור על המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לוועדת ערר שבתל השומר העורר הגיע למשרדנו לאחר שהמוסד הרפואי לבטיחות בדרכים פסל אותו מלהחזיק בכל סוגי הרישיונות וזאת לאור דיווח של בית המשפט על כך שהעורר נשפט והורשע בעבירה של...
    משרד הרישוי - המרב"ד
  • תיק תאונת דרכים בו פגעה הנאשמת ברוכב אופנוע וגרמה לו ולנוסעת שהייתה עמו חבלות של ממש הסתיים עם פסילה של 60 יום בלבד
    בתיק זה הוגש כתב אישום נגד נהגת אשר הואשמה בגרימת תאונת דרכים שבה נחבל אדם חבלות של ממש (עבירה שלצידה פסילת מינימום של 3 חודשים), במהלך ניהול ההוכחות הסכים בית המשפט לחרוג מפסילת המינימום של 3 חודשים וקבע כי הייתה...
    תאונות דרכים
  • נהג בזמן פסילה בפעם השנייה ונפסל לתקופה של 11 חודשים בלבד וזאת לאחר שהיה עצור
    בתיק זה הנהג הואשם בנהיגה בזמן פסילה בפעם השנייה!! הנאשם פנה למשרדנו בהיותו במעצר ימים (מעצר טרם הגשת כתב האישום), בדיון בו נתבקש להאריך את מעצרו של הנאשם גובש הסדר אשר לפיו הנאשם ישוחרר לביתו ללא כל תנאי באופן...
    נהיגה בפסילה
  • תיק שבו יש פסילת מינימום של 3 חודשים הסתיים ללא פסילה כלל
    בתיק זה הנהג הואשם בעבירה של הסעת נוסעים בתשלום מעל המותר (יצוין כי הנוסעים היו שב"חים). לעבירה זו מתלווה פסילת מינימום של 3 חודשים, אך לאחר בחינת התיק ע"י עורכי הדין ירון בוכובזה ואליאס סיילס הוא הסתיים ללא פסילה...
    נהיגה בקלות ראש
  • נהג אשר לא ציית לתמרור 302 ולא נתן זכות קדימה לרכב אחר בכניסתו לצומת לא נפסל כלל ואף נמחקו הנדודות הנלוות לעבירה
    בתיק זה הנהג הוזמן לדין והואשם באי ציות לתמרור 302 (כניסה לצומת ללא נתינת זכות קדימה לרכב המתקרב אל הצומת). תיק זה הסתיים ללא פסילה בפועל ואף מחיקת הנקודות הנלוות לעבירה!
    אי ציות לתמרור
  • קיצור פסילה מנהלית בעבירה של אי מתן זכות קדימה
    בתיק זה הנהג אשר נהג במונית הואשם כי לא נתן זכות קדימה לרכב משטרה וגרם לו לבלום בלימת פתע! רישיונו של הנאשם נפסל על ידי קצין משטרה ל- 30 יום ועל כן הוגשה בקשה לביטול פסילה מנהלית, בדיון בבקשה הסתיים התיק עם קיצור...
    אי ציות לתמרור
  • מחיקת נקודות בדו"ח על נסיעה ברמזור אדום
    בתיק זה הוגשה בקשה להישפט על עבירה של נסיעה באור אדום אותו קיבל הנהג. הנהג הגיע לבדו לדיון הראשון בו התביעה לא הייתה מוכנה כלל לשנות את סעיף העבירה לסעיף עבירה אשר לה לא נלווים נקודות משרד הרישוי ועל כן הנהג כפר בתיק...
    מעבר באור אדום
  • נהיגה בשכרות בכמות של 625 מק"ג אלכוהול הסתיים ללא פסילה בפועל כלל!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 625 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף עם כמות גבוהה מאוד, אך לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים עם פסילה על תנאי בלבד, ללא...
    נהיגה בשכרות
  • נמחקו הנקודות בדו"ח טלפון
    בתיק זה הוגשה בקשה להישפט על דו"ח טלפון אותו קיבל הנהג. הנאשם בתיק זה היה נהג משאית אשר לו עבר עשיר בעבירות תנועה והוא היה על סף פסילה במשרד הרישוי (36 נקודות) התיק הסתיים עם מחיקת הנקודות הנלוות לדו"ח מה שמנע את...
    שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה
  • פסק דין 8740-05-15 לירן דניאל בקשה לביטול הפסילה
    הלקוח הנ״ל נפסל מנהלית לתקופה של 30 יום וזאת בגין עבירת מהירות חריגה, לאחר פניית הלקוח אל משרדנו נשלח לבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה בקשה לביטול הפסילה
    נהיגה במהירות מופרזת
  • תיק תאונת דרכים עונש מזערי
    לקוח זה יוצג ע״י משרדנו בתיק תאונת דרכים, כאשר נפגעה הולכת רגל במעבר חצייה, במהלך המשפט בבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה, עמדת המדינה הייתה פסילת רישיון נהיגה שלא תפחת מ-6 חודשים, אך לאחר ניהול המשפט הסתיים התיק בפסילה...
    תאונות דרכים
  • נהיגה בשכרות בכמות של 190 מק"ג אלכוהול (נהג חדש) הסתיים עם פסילה של 45 ימים בלבד וללא מגבלות משרד הרישוי!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 190 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף לנהג הנמנה חדש לגביו נקבע כמות אסורה של 50 מק"ג בחוק. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף עם כמות של כמעט פי 4 מהמותר, אך לאחר...
    נהיגה בשכרות
  • נהיגה בשכרות בפעם השנייה בכמות של 419 מק"ג אלכוהול הסתיים עם 60 ימי פסילה בלבד!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בפעם השנייה בכמות של 419 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף עם כמות גבוהה מאוד וזאת בפעם השנייה תוך 3 שנים, אך לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו...
    נהיגה בשכרות
  • גרימת תאונת דרכים + נהיגה בשכרות בכמות של 605 מק"ג אלכוהול הסתיים בפסילה של 6 חודשים בלבד!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין גרימת תאונת דרכים עם חבלות קשות תוך כדי נהיגה בשכרות בכמות גבוהה של 605 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. למרות שתאונת הדרכים גרמה לחבלות קשות ולמרות הכמות הגבוהה שנמדדה הסתיים התיק...
    נהיגה בשכרות
  • נהיגה בשכרות בכמות של 300 מק"ג אלכוהול הסתיים ללא פסילה בפועל כלל!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 300 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף ונמצא כי הוא נהג בשכרות על פי בדיקה זו. לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים ללא פסילה...
    נהיגה בשכרות
  • נהיגה בשכרות בכמות של 295 מק"ג אלכוהול הסתיים ללא פסילה בפועל כלל!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 295 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף ונמצא כי הוא נהג בשכרות על פי בדיקה זו. לאחר ניהול התיק על ידי משרדנו התיק הסתיים ללא פסילה...
    נהיגה בשכרות
  • נהיגה בשכרות בכמות של 275 מק"ג אלכוהול (נהג חדש) הסתיים ללא פסילה בפועל כלל!
    בתיק זה הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בכמות של 275 מיקרו גרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף לנהג הנמנה על אוכלוסייה מיוחדת לגביו נקבע כמות אסורה של 50 מק"ג בחוק. הלקוח נמדד באמצעות מכשיר הינשוף עם כמות של פי 5.5...
    נהיגה בשכרות
הצלחות בנושא
מידע שימושי

דרכי התקשרות

  • סניף אשדוד:
  • טלפון:
  • רחוב האורגים 35, משרד 611, קומה 6
  • סניף תל אביב:
  • טלפון:
  • רחוב מיקוניס 3 משרד:1 קומה:2
  • אימייל:
    law@les.co.il

עקוב אחרינו ברשתות החברתיות